Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

6 aug 2019

Nu är vi tillbaka


Efter några veckors avkopplande semester är vi nu tillbaka på kontoret med mycket att ta tag i och en spännande höst att se fram emot.

Helt stilla har det ju naturligtvis inte varit på jobbfronten under sommaren. Med många kunder i flera olika branscher händer det såklart saker hela tiden. Här är ett axplock:

  • Gunnebo Slotts VD Lena Vikström slutar sin tjänst efter 25 år. Vi har under många år arbetat med Lena som verkligen gjort ett enastående arbete på den anrika 1700-talsanläggningen, ”Det är mitt livsverk”, säger hon själv när Göteborgs Posten i ett långt reportage intervjuar henne om resan med allt från uppbyggnad av ett orangeri i originalversion, till EU-toppmöte med president Bush på besök och många uppsättningar av sommarteatern. Se artikeln här. Även Mölndals Posten följde upp med en fin artikel. Vi önskar Lena all lycka i framtiden!
  • Stena Roro leder byggnationen av världens största sjukhusfartyg på uppdrag av välgörenhetsorganisationen Mercy Ships. Nu håller fartyget Global Mercy på att färdigställas och DI skriver om projektet och affären som beräknas landa på 1 miljard kronor. Under flera år har vi, med både Stena RoRo och Mercy Ships som kunder, jobbat med projektet och det är fantastiskt att se utvecklingen.
    Läs mer och se fler bilder här
  • Pressmeddelanden har skickats ut från Raybased; bl a om att (VD Jonas Almquist har köpt fler aktier i bolaget) , Formica Ventures om (ny investering i bolaget Sierra Energy Corporation) och från för oss en ny kund som heter SubConnected (lanserar system för elektrifiering av norsk vattenbruksnäring).
  • En av sommarens största händelser är utan tvekan nyheten om vår kund Stena Bulks fartyg Stena Impero, som beslagtagits av Iran utanför Hormuzsundet. Vi är själva inte involverade i det praktiska arbetet i just detta ärende, men följer på nära håll händelseförloppet och den enorma medieexponering som varit och som fortfarande pågår.

    VD Erik Hånell i intervju med CNN. Se hela klippet här: https://twitter.com/newday/status/1153629440334630912

Höstens arbete inleder vi med de första filmade intervjuerna av Stenastiftelsens  kulturstipendiater för år 2019. Vilka det är avslöjas först i slutet av oktober men det här projektet är något vi ser mycket fram emot att sätta igång och arbeta med. Den här veckan är det också dags för årets upplaga av Way out Vega – Tre Stiftelsers äldreboendes egen version av den populära festivalen Way out West. Sedan väntar mycket arbete med det övergripande PR-ansvaret kring Rymdveckan – en vecka i mitten av september är fullspäckad med rymdaktiviteter med anledning av månlandningens 50-årsjubileum.

Följ oss gärna på sociala medier!

/Birgitta och Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt