Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Vi är sex personer, som skriver under Plyhmblog. Det är Birgitta, Sofia Ahlbertz, Ann-Sofie, Mari, Josephine och Louise. Vi är sex för att kunna vara extra aktiva, aktuella och heltäckande. Och vi har olika bakgrund, intressen, erfarenheter och ålder. Då och då bjuder vi dessutom in gästbloggare med olika specialiteter.

birgittaplyhm
Birgitta Plyhm
Birgitta driver PR-byrån Plyhm Kommunikation i Göteborg med under årens lopp uppdrag inom en mängd olika branscher – bl a Life Science, design, infomedia, shipping, mode, kultur, vindkraft och IT. Hon har erfarenheter av PR och IR för såväl små som stora bolag och är ofta rådgivare i strategiska kommunikationsfrågor. Men även på plats i organisationen som en praktisk resurs. Birgitta har varit anställd som informationschef i flera bolag, deltagit vid flera börsintroduktioner och föreläser gärna om bl a kriskommunikation och PR för entreprenörer. Som specialuppdrag kan nämnas ansvarig för presscentrum vid VM i Friidrott i Göteborg, PR-ansvarig vid såväl miljö- och energikonferens i Kina som fartygsdop hos Stena, samt arrangör av presskonferens med Panos Emporio hos Dr Alban.
För mer information, v.v. se www.plyhm.se

Kontakt:
Birgitta Plyhm, Plyhm Kommunikation AB
Mobil: +46 707 77 12 90; E-mail: birgitta@plyhm.se

Sofia Ahlbertz
Sofia arbetar på Plyhm Kommunikation som PR-assistent sedan februari 2017. Hon har examen i Medie- och kommunikation vid Göteborgs Universitet och har tidigare erfarenhet av analys och strategiarbete i samband med olika kommunikationsinsatser, särskilt med fokus på sociala medier, projektledning och varumärkesarbete.

På Plyhm Kommunikation arbetar hon med PR och kommunikation med fokus på sociala medier, omvärldsbevakning och medieuppföljning samt textproduktion och pressutskick. På bloggen kommer Sofia att dela med sig av intressanta möten med olika personer, föreläsningar och events samt nya undersökningar och tips och råd för bättre kommunikation.

Kontakt
Sofia Ahlbertz, Plyhm Kommunikation AB
Mobil: +46 737-07 12 90; E-mail: sofia@plyhm.se 

Ann-Sofie PetterssonAnn-Sofie Johansson (På mammaledighet)
Ann-Sofie arbetar på Plyhm Kommunikation med sociala medier, PR och kommunikation. Hon har ett stort engagemang för kommunikation från strategi och utformning till spridning, i synnerhet i de digitala kanalerna. Hon följer med intresse utvecklingen av sociala medier och ser nya möjligheter.

Ann-Sofie har examen i Medie- och Kommunikationsvetenskap från Göteborgs Universitet där hon bland annat studerat PR, opinionsbildning och omvärldsanalys. På bloggen kommer Ann-Sofie att dela med sig av bra kampanjer, intressanta föreläsningar och events, nya undersökningar samt tips och råd för bättre kommunikation.

Kontakt
Ann-Sofie Johansson, Plyhm Kommunikation AB
Mobil: 073-7071290 ; E-mail: ann-sofie@plyhm.se

MariDahlMari Dahl
Mari Dahl är journalist, skrivarcoach och inspiratör med erfarenhet från både Sverige och södra Afrika. Idag är hon frilansande journalist och redaktör, håller skrivarkurser och inspirationsverkstäder och coachar individuellt eller i grupp den som vill bli bättre på att skriva. Skrivandet har tagit med henne på äventyr runt om i världen. Som reporter på dagstidning och månadsmagasin, som frilans i Sverige och Zimbabwe och som korrespondent i Namibia och Sydafrika. För Mari är den stora utmaningen att hitta och förmedla den goda historien, den som väcker känslor.

Maris kontaktuppgifter:
Mobil: 0735-63 45 93
E-post: mari.dahl.adolfsson@telia.com


Josephine Ferguson

Josephine började hos Plyhm Kommunikation 2008 och har sedan dess arbetat inom PR och marknadsföring hos bl.a. Mountain Horse, Göteborgs Stadsteater, Nordica Fitness och även i Texas via Swedish American Chamber of Commerce. Josephine skriver på Plyhm Blogg främst med fokus på sociala medier, traditionella medier och varumärken, samt är även en aktiv skribent hos ÖHP inom hälsa och träning.

Josephine har en examen i BA (Hons) Marketing & Advertising från London College of Communication och är även utbildad Personlig Tränare vid Personal Training School i Stockholm och arbetar hos Sportlife Örgryte i Göteborg.

Kontakt:
Josephine Ferguson
Mobil: 0707-158826; Email: josephineelizabeth.ferguson@gmail.com

Louise Richardson
Louise har erfarenhet inom sociala medier, kommunikation och sälj. Idag arbetar Louise som skribent och web/sociala medier strateg på Plyhm Kommunikation. Hon bloggar, gör omvärldsanalyser, undervisar i sociala medier, tar fram olika typer av policies och mycket, mycket mer.

Hon har examen i medie- och kommunikationsvetenskap från Stockholms Universitet där hon bland annat studerat strategisk kommunikation. Louise tycker om att blogga om digitala trender, sociala medier och kommunikation i allmänhet.

Kontakt
Louise Richardson, Plyhm Kommunikation AB
Mobil: +46 735 07 34 43 ; E-mail: louise@plyhm.se