Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

9 jun 2014

Alla älskar Håkan


I lördags slog Håkan Hellström publikrekord när han spelade för 69 349 euforiska fans på Ullevi. Göteborgs älskling sjöng rakt in i varenda hjärta i publiken, som inte längre består av skrikande tonårstjejer i sjömanskostym.

Hur blev det så här då? Hur kunde killen från Frölunda som började sin karriär med att anklagas för falsksång, avsaknad av rockstar-attityd och bristande självförtroende få hela Ullevi att koka och dessutom kamma hem full pott i betyg även hos Stockholmstidningarna?

Kanske för att Håkan trots enorma framgångar fortfarande upplevs som jordnära, ödmjuk och sig själv? Kanske helt enkelt för att fansens kärlek till Håkan är besvarad? Med sina okomplicerade men träffsäkra texter förmedlar Håkan både glädje och ångest, lycka och vemod – med en sådan äkthet att det är omöjligt att inte bli berörd.

2001 fick Håkan ta emot utmärkelsen Årets göteborgare och sedan dess har han blivit något av en symbol för Göteborg som gör allt för att förtjäna sin image som evenemangsstad. Vad passar då bättre än att ha Håkan som ambassadör? Goa gubbar och Feskekôrka i all ära, men representerar inte Håkan allt det som Göteborg vill vara: charmig, kreativ, originell och med en fantastisk förmåga att skapa go stämning?!

Film: Youtube

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt