Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

16 dec 2016

Allt annat än ett traditionellt julbord


Igår var vi på jullunch på Gunnebo Slott – en lunch långt ifrån det traditionella julbordet. Inga prinskorvar, köttbullar och Janssons frestelse så långt ögat kunde nå. I stället är grönsakerna i fokus och moderna rätter kombineras med en hint av de klassiska julsmakerna.

Julstämningen infinner sig direkt när man kommer till Gunnebo, julkärvarna är på plats i trädgården och utanför restaurangen brinner en brasa. På dörren hänger granriskransar och inne möts man av levande ljus och praktfulla amaryllis. Julens mat serveras som en tvårätters jullunch med tillkommande gottebord eller som en femrätters julmiddag. Alla rätter innehåller någon råvara från Gunnebos egna odlingar.
Vår lunch inleddes med en förrätt bestående av svarvade rödbetor och grönkål i olika kombinationer, varmrätten var kummel med gulbetor och potatis. Fantastiskt god och inte minst vacker mat. Ett roligt och nytänkande alternativ till julbordet som dessutom inte lämnar en tung mättnadskänsla efteråt.


Det avslutande gottebordet var förstås en klass för sig, små desserter och julgodis hade dukats upp på ett bord som var dekorerat med björkstubbar och granris. Oerhört fint med perfekta små munsbitar av bland annat stjärnanisfudge och julkola med vallmofrön och citron. Till detta serverades en frisk lingonglögg.

Vi var mycket nöjda med vårt besök och det är något vi verkligen kan rekommendera så här i julbordstider. Förutom jullunch och julmiddag finns det också möjlighet att boka julfrukost för större sällskap. Allt pågår till och med 22 december och mer information om hur man bokar finns här.

Vi har roligt nog också förmånen att ha Gunnebo Slott som kund. Under några år har vi arbetat med flera projekt som bland annat sommarteatern och nu senast kommunikation kring julens aktiviteter. Köksmästare Patrik Sewerin var bland annat med i förra veckans avsnitt av Meny i P1 och berättade om sin passion för bra råvaror och hans nytänkande ideér kring julens mat. Hör avsnittet här. Patrik var också med i gårdagens GP, artikeln ”Varje tallrik blir konst för Patrik” finns att läsa här.

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt