Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

9 feb 2018

Årets första uppdrag

Februari är här och 2018 har redan bjudit på ett gäng roliga PR-uppdrag.

Först ut något så ovanligt som ett digitalt fartygsdop för Stena Bulks IMOIIMAX-tanker Stena Immortal. Fartyget befann sig i Houston men tack vare ny teknik kunde dopceremonin med gudmor Jane Olsson Thorburn hållas på Stenas nya kontor i Köpenhamn. Nyckelmedia var på plats och intervjuschemat minutstyrt – ett lyckat och mycket roligt uppdrag.

Foto: Silverbullet

Foto: Silverbullet

Från Köpenhamn till Göteborg där Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur i sedvanlig ordning delade ut årets resestipendier till ett 40-tal glada och stolta mastersstudenter. Det bjöds på många intressanta berättelser från studenternas resor runt om i världen, alltifrån studier om antibiotikaresistens i Karibien till tjänsteutveckling inom fordonsindustrin i Sverige och Kina.

Dukat för diplomutdelning till resestipendiaterna

Förberedelse fotografering på Stora teatern

Uppställning för det traditionella gruppfotot

Vår kund Tre Stiftelser har också varit väldigt aktiv så här i början av året. Gymnasieminister Anna Ekström var på besök för att lyssna på när VD Monica Berglund presenterade verksamheten och speciellt intresserad var hon av de lärlingar som under sin tre år långa utbildning till undersköterska på Katrinelundsgymnasiet ska tillbringa hälften av sin utbildningstid hos Tre Stiftelser. Under januari hade vi också nöjet att tillkännage Monica som finalist till Årets Hälsofrämjande chef och Tre Stiftelser som finalist till Arlas Guldko i kategorin Bästa Seniormatglädje.

Gymnasieminister Anna Ekström på besök

Även ministrar gillar groupies

31 januari hölls ytterligare ett fartygsdop. Denna gång i Guangzhou, Kina och det var Stena Impero, Stena Bulks trettonde och senaste IMOIIMAX-fartyg som döptes. Vi var inte på plats i Kina men skötte PR-arbetet och presskontakterna på distans. Fartygsdop är alltid spännande uppdrag, ofta är det stort intresse från media och den högtidliga ceremonin imponerar på de flesta.

Här smashar champagneflaskan mot skrovet

Stolt gudmor med två kinesiska lejon, som av tradition välkomnar dopgästerna med musik och dans

Från och med februari är också Ann-Sofie åter från föräldraledigheten. Hon är glad att vara tillbaka och ser fram emot alla nya utmaningar 2018 har att bjuda på, inte minst med flera nya kunder på intågande.

Kommentarsfältet är stängt