Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

27 jan 2010

Att överleva – tänkvärt och hoppfullt

Att överleva av Anders Hedin

 

 

 

 

 

 

 

Igår kväll var det lansering hos Gothia Förlag på Kungsholmen av Anders Hedins bok ”Att överleva” – om kampen mot spritt malignt melanom och om ett nytt sätt att behandla cancer.

Ett stort antal åhörare hade mött upp, liksom ett flertal representanter för media. Kvällen inleddes med en slice pizza och ett glas bubbel, en pikant kombination och något som Anders enligt boken gärna trakterar sina vänner med. Moderator Maria Gerlofson (chefredaktör tidningen PS) höll i trådarna under kvällens intressanta presentationer och diskussioner.

För fem år sedan fick Anders besked om att han hade högst ett år kvar att leva. Boken handlar om författarens liv efter detta besked, av naturliga skäl kretsande kring sjukdomen, men även hans upplevelser av vården och de människor han träffar under tiden.

”Att överleva” är en dramatisk och tänkvärd bok skriven med perspektivet ”att varje dag kan vara den sista”, men ändå med en osentimental och objektiv ton. Anders har fått fem år ”till skänks” och har utnyttjat tiden väl med bl a produktion av flera böcker, inspelning av en skiva, segling i skärgården, hård fysisk träning och umgänge med många trevliga vänner.

En del av boken utgörs av Anders kontakt med och tilltro till en ny svensk behandlingsmetod mot cancer, som han av en tillfällighet kom i kontakt med och som då testades i en pilotstudie. Anders är övertygad om att han till stor del har behandlingen, som han då fick tillgång till att tacka för sitt liv idag.

Se information om bolaget SentoClone, vars produkt är under utveckling och numera klassad som läkemedel. För närvarande genomförs en klinisk studie på malignt melanom och förhoppningsvis kommer metoden även att kunna användas på flera sorters cancer t ex tjocktarmscancer, bröstcancer, prostatacancer och lungcancer.

”Att överleva”  är Gothia Förlags första bok under rubriken Gothia Personligt och  finns att köpa i deras webbutik.

Mer finns att läsa om produkten/behandlingsmetodenhttp://www.sentoclone.com/ alt på MyNewsdesk
(SentoClone vann förresten förra året pris för bästa pressrum i sin kategori på Newsdesk).

Se artikel om Anders i senaste numret av det utmärkta magasinet Filter under rubriken Räddad av sin egen kropp.
Se intervju med Anders på YouTube eller hör honom läsa ur boken.

Uppdaterad: Se inslag på TV4 Nyheterna 20100202

Foto: Gothia Förlag
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt