Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

10 mar 2015

Barngolfen – vårt pro bono-uppdrag för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Foto från 2014 års upplaga av Barngolfen. Fotograf Pelle Tuneld, Pictures by Pella

Foto från 2014 års upplaga av Barngolfen. Fotograf Pelle Tuneld, Pictures by Pelle

Varje år anordnas Barngolfen – Sveriges största välgörenhetsgolftävling till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. I år är det 10-årsjubileum och vi kommer att arbeta pro bono (dvs utan betalning) som PR-ansvariga för evenemanget. Ett verkligt drömuppdrag och vi ser fram emot att bidra med vår tid och vårt engagemang för ett så gott syfte. Den 15 juni är det dags, på Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg.

Till vår hjälp har vi våra kollegor, frilansjournalisten Mari Dahl och PR-konsulten Malena Eklund. Tillsammans kommer vi att jobba både strategiskt och praktiskt med att synliggöra och kommunicera Barngolfen i alla kanaler på bästa sätt.

Årets Barngolf är som sagt den tionde i ordningen och det var Lasse Kronér, medlem i Insamligsstiftelsens Advisory Board, som tog initiativet till arrangemanget. Golftävlingen spelas som ett lagspel bestående av lag med tre spelare från ett sponsrande företag, tillsammans med en kändis och ett golfproffs.

Under åren har insamlade pengar gått till specifika projekt på sjukhuset, t ex en läkande trädgård, bärbara datorer till barnen, sjukhusclowner och specialinredda läkande rum på barnakuten. Förra året samlades 2,2 miljoner kronor in som nu bland annat används till att skapa en trivsam och unik miljö i väntrummen på röntgenmottagningen. Temat är västkusten och taket är tapetserat som en blå himmel, väggarna blir omgivande klippor och i golvet leder en brygga fram till varje röntgenrum som alla ser ut som sjöbodar.

Insamlingsstiftelsen bidrar inte till den ordinarie sjukhusvården utan arbetar i stället för att ta till vara det friska hos de sjuka barnen, skapa en stimulerande och kreativ helhetsmiljö samt stödja utbildning, utveckling och forskning. Ett helt fantastiskt arbete som också gör stor skillnad!

Vill du som företag eller privatperson bidra till Insamlingen – läs mer om detta på Barngolfens hemsida.

Se även årets första pressrelease:
10 års-jubileum för Barngolfen – Sveriges största välgörenhetsgolftävling

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt