Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

9 dec 2010

Bloggen som andas fashion

Tidigare i våras skrev vi om Nathalie Schutermans 12 åriga dotter Chloé som ekiperas i klänningar från Chanel och väskor från Balenciaga. Under Chloés medverkan i programmet Förkväll diskuterades allt ifrån favoritdesigners till bloggplaner. Resultatet går att se här.

bloggen beskrivs (av mamma?!) Chloé som en kreativ, positiv och nyfiken tjej som följt med på inköpsresor till bl.a. Paris, Milano och New York. Bloggen ska ge Chloé en möjlighet att dela med sig av sin unika känsla för mode, som hon tydligen har utvecklat redan vid 12 års ålder.

Givetvis går det nu att läsa överallt på nätet om denna fruktansvärda blogg och Alex Schulman är inte sen med att berätta hur otroligt provocerad han blir av Chloé och att barn under 15 år inte borde få blogga. ”Näthat” verkar ju vara något som många bloggare får uppleva men det hade inte förvånat mig om Chloés skyddade värld är oemottaglig för detta.

Visst har lillgamla Chloé en extremt exklusiv livsstil för sin ålder men hon är ju så himla söt med sina rådjursögon och sitt mörka hår. Dessutom är det svårt att kritisera då Chloé faktiskt bara är ett barn. Jag håller med Parisa Amiri; låt Chloé blogga om hunden Ralphs intressen, dagens outfits, sina bästa julklappstips under 1000 kr och favorithotellen i NY. Varför inte? Det finns uppenbarligen en efterfrågan på just den här typen av blogg. Så länge den lättpåverkade målgruppen inte tror att det är så här man måste leva och se ut för att vara perfekt, för den risken finns ju, så är väl bloggen inte något större problem.

Läs gärna denna artikel om Tweens.

På Plyhmbloggen skrev vi i våras: Inte speciellt fashion

Film: Youtube

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt