Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

20 aug 2013

Bra vibrationer på Stadsteatern

Kikkiland

Traditionsenligt bjöd Göteborgs Stadsteater på smakprov från kommande spelår under Kulturfestivalen. Intresset var stort och salongen fullsatt när konstnärliga ledaren Anna Takanen introducerade sekvenser från teaterns olika scener. Ett genomgående tema för året är ”Klassiker”.

Många välkända titlar passerade revy – Fröken Julie, Doktor Glas, Tre systrar (Att begära tre systrar), Pygmalion, Faust (Faust och Faustin- och ut), En handelsresandes död, Sylvi och Vem är rädd för Virginia Woolf osv. I mer eller mindre nyskapade versioner. Musik och sång bjuds också i många olika varianter.

Pygmalion

En av höjdpunkterna tippar jag blir Pygmalion av Bernard Shaw i regi av Eva Bergman och med bl a folkkäre Tomas von Brömssen i en av huvudrollerna. Mycket musik, dans och sång förstås.

Backa Teater med Mattias Andersson i ledningen lockar också med flera spännande föreställningar.

ActsOfGoodness

 

 

 

 

 

 

 

I Acts of goodness med sanna berättelser från Europa ställs frågan ”Finns godhet”? Här undersöks godheten som drivkraft för mellanmänskliga relationer. Intressant! Och så förstås rykande aktuella och viktiga 6 P LR K, som ges som klassrumsföreställning för högstadiet. Ett SMS med en utmaning triggar igång en lek som inte går att stoppa – Sex, porr eller kyckling?

Kikki DanielssonSist men absolut inte minst finns ju ”klassikern” Kikki med på repertoaren i februari nästa år. Ja, just det schlagerdrottningen Kikki Danielsson gör teaterdebut i det nyskrivna dansbandsdramat Kikkiland. Ett oväntat inslag, men desto mer uppskattat. Som smakprov svängde Kikki loss ordentligt med sina ”bra vibrationer” och publiken var inte sen att hänga på. En garanterad succé!

Sammanfattningsvis – det finns mycket goda förutsättningar för många bra teaterupplevelser under 2013-14!

Inlagt av Birgitta Plyhm

Fler har tyckt om Kikkiland:

DN – Kikki Danielsson får egen pjäs

GT har intervjuat Kikki

Mamma Mia goes to hell – i SVT

 

 

Kommentarsfältet är stängt