Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

7 jun 2015

”Call me Caitlyn”

De som inte följt systrarna Kardashians äventyr eller är speciellt insatta i amerikansk friidrott måste undra vem den där Bruce Jenner, numera Caitlyn, är. Just nu svämmar media över av bilden på den transsexuella Caitlyn, poserandes i en vit body på Vanity Fairs omslag. Caitlyn, som Bruce från och med nu vill kallas, tog OS-guld på 70-talet men är nog mest känd som Kim Kardashians styvpappa.

Fotografen Annie Leibovitz plåtade realitystjärnan/OS-medaljören Bruce när han för första gången efter könskorrigeringen låter berätta om sitt nya jag. Till och från har dock amerikansk media rapporterat om 65-årige Bruce’s förvandling men den innehöll förutom hormonbehandlingar en hel del lögner.

”Bruce tvingades alltid ljuga. Han levde i en lögn. Varje dag, från morgon till kväll. Caitlyn har inga hemligheter. Så fort Vanity Fair-omslaget kommer ut är jag fri. Om jag låg på min dödsbädd och hade hållit den här hemligheten för mig själv och aldrig gjort någonting åt det, hade jag legat där och sagt du kastade just bort hela ditt liv”.

Caitlyn Jenner får stöd från både ex-fruar och barn. På fyra timmar slog Twitterkontot världsrekord och har numera över en miljon följare. Tv-kanalen E! kommer att sända åtta avsnitt där Bruce/Caitlyn berättar hur han under många år har kämpat med sin könsidentitet och att han nu äntligen är fri. Det är skönt att se att man faktiskt kan vara sig själv och att det är ok – dock borde kanske detta med transsexuella inte vara en så himla big deal år 2015. Om man inte jobbar på SVT där intervjun med Bruce försågs med varningstexten ”Detta program är olämpligt för barn”. Men det var nog bara ett misstag…

Foto: Vanity Fair

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt