Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

8 sep 2011

Chefen och Facebook

Vi har skrivit om det förut men nu är ämnet på tapeten igen – Facebook och ditt arbete. Tre anställda på företaget Goexcellent har skrivit hotfulla statusuppdateringar på Facebook angående sin chef.

De numera avskedade männen (som givetvis hävdar att det bara var på skoj som de skrev kommentarer i stil med ” Jag hade stormat in till XX och som Yngwie Malmsteen hade sagt – Unleash the fucking fury”) lär inte snacka skit om framtida chefer i sociala medier-sammanhang.

Från och till väcks debatten till liv angående hur mycket man som chef eller företag kan acceptera då de anställda är ute på nätet och avreagerar sig. Jag är övertygad om att detta fenomen i många fall handlar om olika typ av humor.

Dessutom har jag märkt att yngre generationer använder Facebook och andra sociala forum på ett helt annorlunda (mer skämtsamt) sätt än de äldre utövarna.

MEN att det som diskuteras på nätet kan bli tillgängligt för alla vet väl egentligen de flesta innerst inne?!

Givetvis snackas det skit men att systematiskt tala illa om sina arbetsgivare/klienter/kunder och liknande i sociala medier är för mig absolut inte ok. (Dock ser jag exempel på detta på Facebook nästan dagligen).

Att säga ifrån och markera sitt missnöje på ett moget sätt är annorlunda men att smutskasta och sprida rykten leder ju sällan till något positivt utan skapar istället onödiga konflikter och konsekvenser. Fast vem är intresserad av dina statusuppdateringar, egentligen?

Några råd från Brit Stakston angående sociala medier.

Läs om polisbloggaren som fick sparken men anställdes igen.

Inslag om rektorn som fick sparken efter publicerade partybilder på Facebook.

Och i DI pratas det också om Farligt skvaller i sociala medier.

Foto: Josephine

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt