Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 feb 2014

”Det kan ju vara kul att leva också”


Äntligen! Favorit i repris: allas vår soldoktor Mikael Sandström diskuterade ännu en gång cancer i Nyhetsmorgon, iklädd en riktigt fräsch bränna. Naturligtvis är det lika provocerande som tidigare.

-Det är väl lysande, för att inte säga strålande – att ta upp det här ämnet när jag sitter där. Tror någon att jag vill ha cancer? Jag har ju vigt mitt liv åt att behandla folk och jag vill själv vara frisk så jag kan åka på ännu fler resor. Det kan ju vara kul att leva också? Vad är målet? Att bli äldst på demensboendet? Eller att leva under resans gång?

Oansvarigt, ett stort skämt, skrattretande och allt annat än trovärdig står det på Twitter, men hur (medvetet?) provocerande det än må vara så ligger det något i Dr Sandströms uttalande. För samtidigt som vi svenskar älskar diverse larmrapporter bränner vi oss precis lika mycket som tidigare, frossar gärna i konstgjorda E-ämnen, fett och socker. Allt verkar farligt!?

Det kanske kan vara värt att prova Sandströms koncept: livet ska levas men man ska göra det på ett smart sätt – sola efter hudtyp och sluta fokusera på alla eventuella faror runt om i världen.

Film: Youtube

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt