Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

15 sep 2011

Du är en del av någon annans upplevelse

Många av oss tillbringar mycket tid på tåg och flyg. Då kan man ibland fundera på hur folk på resande fot med mobiltelefon beter sig. Här följer fyra situationer:

I tyst vagn på SJ: Kvinnan bredvid mig lägger sin jacka över huvudet och inleder ett telefonsamtal om en kommande fest som hon inte vill gå på utan sällskap. Sorry, men den där sommarjackan dämpar faktiskt inte ljudet eller gör att du blir osynlig. Jag bryr mig inte om dina sällskapsproblem.

På Arlanda flygplats: En ung och högljudd kvinna sätter sig vid gaten (där det råder svensk tystnad) och väntar, avverkar ett 40 minuter långt samtal om alltifrån intervjuer, killar och tävlingar. Det är inte förbjudet att tala i telefon, det är jag fullt medveten om, men det kanske inte alltid är läge, eller?

På ett café: På andra sidan uteserveringen, ca 10 meter ifrån oss, sitter en tjej i min ålder som verkar ha ett extremt behov av att höras och synas och framför allt prata med något som verkar vara en nyfunnen Londonsvengelska. Vi hör knappt oss själva och det slutar med att vi och ett annat sällskap flyttar in.

Middag på en uteservering: Bakom oss sätter sig en ung man och beställer en hamburgare. Det börjar med att han klagar på maten; ÖH? Är detta en club sandwich? Jag beställde en hamburgare. Vi sitter kvar (med den unge mannen) och under en timma har han hunnit gå igenom alla kontakter i sin telefonbok, snackat om helgens golftävlingar, kommande fester och även berättat om hur dålig mat han äter just nu. Han pratade konstant i telefon under hela restaurangbesöket.

Vid resa med Gotlandsfärjan förra hösten stod det på en skylt:

DU ÄR EN DEL AV NÅGON ANNANS UPPLEVELSE

Tänk på det nästa gång du ska ringa det där superviktiga telefonsamtalet och berätta att maten du äter smakar skit.

Magdalena Ribbing har stenkoll på vett och etikett.

Tips för dig som vill prata offentligt i mobilen.

Du kan bli avslängd från tåget om du pratar i telefon!

Foto: MorgueFile

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt