Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

11 apr 2013

En fifflande fransos?


”Vi erbjuder en positiv arbetsmiljö, möjligheter för personlig utveckling, konkurrenskraftiga löner och livskvalitet inom flera stimulerande arbetsområden.”

Enligt GP’s granskning är det inte helt sant. Före detta anställda vittnar om hur det fifflas och fuskas hos kaféet som marknadsför sig som en äkta fransman. Det handlar om friska personer, som jobbar precis lika hårt men har en lön som helt eller delvis betalas av skattepengar; lönebidrag, trygghetsanställning, utvecklingsanställning, insteg, nystart och praktik.

Över 100 personer har via Arbetsförmedlingen placerats på stans populära kafékedja, Le Pain Francais, samtliga har haft lönebidragsanställning och hela kalaset har gått via en och samma handläggare.

Nu bojkottar upprörda Göteborgare Le Pain Francais då de inte vill gynna ett företag som bygger framgång på bidragsfusk. De negativa kommentarerna haglar på kaféets Facebooksida men istället för att bemöta kritiken raderas inläggen direkt. Helt fel taktik kan tyckas när det gäller sociala medier. I stundens hetta startade kaféägarna istället en blogg där de ger svar på tal men meddelar att de inte kommer att svara på några frågor. Märkligt beteende även i detta forum.

Framgångssagan Le Pain Francais har på sex år ökat sin omsättning från 10 miljoner till 60. Framgång som nu påstås ha byggts på bekostnad av andra. Ägarna själva anser sig dock vara ett företag som hjälper långtidsarbetslösa och personer med funktionsnedsättning att komma ut på arbetsmarknaden, något de är stolta över.

Frågan är om de franska bagarna som påstås vara utbildade vid de bästa franska bageriskolorna verkligen har rent mjöl i påsen? I så fall är det dags att bättre bemöta GP’s granskning, öppna upp för transparens och besvara de frågor som verkar finnas. Det är dags att leva upp till det företag, som sägs vara  byggt på tradition, genuinitet och exklusivitet.

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt