Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

24 okt 2012

En fjärrstyrd vibrator och Harry Potter tidningar

Framtidens space age är här utbrister en lyrisk deltagare över allt han sett på mässan. I Dublin arrangerades nyligen Web Summit, en mötesplats för alla innovativa nya företag i Europa som attraherar både media och riskkapitalister.

Mycket handlar fortfarande om webb 2.0 och hur man optimerar sin digitala försäljning, något som får oss sanna tech-entusiaster (läs tekniknördar) att gäspa. Det finns helt enkelt för många genombrott att göra och för lite tid att bli imponerad även om det är ett stort element ingenjörskonst bakom.

Här finns appen Blipper som tar en tryckt bild (t ex en annons i tidningen ovan) och genom bildigenkänning skapar en augmented reality som gör att annonsen – bildligt talat – kommer till liv. Tänk dig att du tittar på en bil och genom att hålla upp din telefon kommer bilen att köra fram och parkera framför dig. Du kan öppna dörrarna och titta runt i den. Allt i sann Harry Potter anda.

Här finns chirp.io, som genom ett fågelliknande ljud kan föra över bilder till din telefon. Allt du behöver är att vara inom lyssningsområdet. Man ser framför sig hur man med hjälp av sin mobils högtalare kan skicka ut hemliga meddelanden då andra medier som internet är blockerade. Som t ex under den digitala revolutionen (läs arabiska våren). Politisk aktivism är också ett av flera samtalsämne hos panelerna.

Då mässan är lite lugnare kan man prata med andra utställare om vad de sett som är upphetsande. Direkt får vi då höra om ett par som pitchat en fjärrstyrd vibrator. Publiken reagerade med en hel del nervösa skratt men samtidigt uppskattning över att någon vågar komma med något så ”enkelt”. I finalen går en nervös kille upp på scen och redogör för fakta om sexleksaksindustrin och statistik över hur 45% av kvinnors orgasmer aldrig blir av på egen hand. Hans fru sitter i publiken denna gång men han relaterar till att det faktiskt finns behov även då man i dagens samhälle är uppkopplade mot varandra på distans och inte kan vara nära varandra. Applikationen i fråga kan helt enkelt kopplas till en dildo samtidigt som man kan skicka erotiska bilder till varandra i ett slags socialt nätverk och på så sätt ge sin partner njutning även på avstånd. Panelen har givetvis förberett one-liners om viral spridning och marknadspenetration. Publiken blir generade och röda i ansiktet.

Nya idéer är det som drar världen framåt hur galna de än är. Desto mer ingrottad man blir desto enklare känns det att göra nya framsteg. Tiden är helt enkelt för kort att inte bidra till den teknologiska evolutionen, men man får inte glömma det humana elementet, det enkla som gör relationen och vardagen lite bättre. Och att även på avstånd kunna göra sin partner lite gladare är ett tekniskt framsteg, som ju kan förbättra vardagen.

Inlagt av gästbloggare Olov Renberg

Som också vill nämna att vi = BehavioSec kom på topp 50-listan över världens hetaste start up företag.

Bild

Kommentarsfältet är stängt