Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

25 okt 2016

En händelserik vecka

PR

Förra veckan var en ovanligt händelserik vecka för oss med många roliga besök och evenemang, här tänkte vi summera lite av det vi gjorde.

img_2574

På tisdagen var vi på Artisten på ett symposium i samband med prisutdelningen av Hasselbladpriset 2016, priset som Hasselbladsstiftelsen årligen delar ut till en framstående fotograf. I år gick priset och prissumman på en miljon kronor till den kanadensiska fotografen Stan Douglas och på symposiet var det talare från Tate Modern och King´s Collage i London. Pristagaren själv avslutade med att hålla ett föredrag om sin resa och sina verk. Samma dag öppnade utställningen med Stan Douglas som finns att se på Hasselblad Center till och med 29 januari 2017.

img_2578_1
Dagen efter var vi uppe med tuppen för att åka till Borås och vara med på Textile Roadshow som anordnades av Modeink, en modeinkubator som stödjer småföretag i att utveckla sina koncept, affärsidé och verksamhet. Vi åkte tillsammans med Maria på BonBon och hennes vän Pia på P.S Ekman. Det blev en väldigt inspirerande dag där vi besökte flera mindre textilföretag i regionen och fick lära oss mer om deras verksamhet och utmaningar.

Först ut var Smart Textiles som är en del av högskolan i Borås. Smart Textiles fungerar som en brygga mellan näringsliv och forskare vad gäller framtagningen av nya material med unika egenskaper. Otroligt intressant och fascinerande.

Därefter besökte vi Nordiska Etikettbolaget, en klassisk svensk fabrik som tillverkar etiketter och tryck på framför allt profilkläder och olika slags material. Fabriken var utrustad med nya moderna maskiner men det fanns också en del klassiskt hantverk kvar. Till sist åkte vi till Gällstad, en halvtimmes resa från Borås för att besöka Ivanhoe of Sweden. Ett familjeföretag i tredje generationen som fokuserar på stickade kläder inom sport- och outdoor-segmentet. Vi fick en introduktion och rundvandring av tidigare VDn och imponerades av den otroliga passionen för kvaliteter och hantverk som fortfarande fanns kvar.

img_2588

Smart Textiles Showroom

img_2591

Visning av screentryck-maskin på Nordiska Etikettbolaget

img_2617_1

Tidigare VD:n Göran Göthager på Ivanhoe of Sweden berättar om verksamheten

På torsdagen var vi först hos vår kund Tre Stiftelser som driver tre äldreboenden i Göteborg. Det var Måltidens dag och de hade engagerat Ulf Wagner från Sjömagasinet för att laga en trerätters lunchmeny till de äldre. Vi hade i uppgift att bjuda in press och skildra evenemanget på bästa sätt. Bland annat kom Hasse Andersson från Sveriges Radio P4 Göteborg, en imponerande radiopersonlighet vars inslag går att lyssna på här. Här finns även en artikel från GT.

img_2669

Ulf Wagner serverar lunchen

img_2649

Hasse Andersson intervjuar boende på Tre Stiftelser

På eftermiddagen sedan deltog vi tillsammans med ett trettiotal alumnis och pågående studerande vid Handelshögskolans Executive MBA Alumni Event. Dagens titel var ”Managing Global Talent” och vi fick lyssna på intressanta föreläsningar av Dr Jessica Bagger, Professor of Management at Sacramento State och Mats A Vilander, MBA, MSc International Strategy Advisor. Mycket spännande!

img_3669_1

Alumni-event på Executive MBA

Torsdagen avslutades med en pampig och efterlängtad välgörenhetsmiddag för Mercy Ships Sverige, organisationen som vi har ett stort engagemang för och som vi bistår med PR-hjälp på regelbunden basis sedan två år. Närmare 100 personer hade samlats på Elite Park Avenue för att ekonomiskt bidra till Mercy Ships livsviktiga arbete med att hjälpa de fattigaste människorna i världen. Under kvällen hölls flera föredrag bland annat om hur det är att vara volontär på fartyget och sedan berättade Stena RoRos Site Manager Rikard om byggnationen av det nya sjukhusfartyget i Kina, som beräknas stå klart under 2018.

img_2684

Välgörenhetsmiddag på Elit Park Avenue

Med den här summeringen och inblicken i vår vardag vill vi önska alla våra läsare en bra start på denna nya vecka!

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt