Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 jun 2018

En intensiv maj

Vi lämnar en intensiv maj bakom oss och summerar en månad med många roliga uppdrag.

Invigning av testlabb
Först ut var invigningen av Stena Industry Innovation LaboratoryChalmers Lindholmen i Göteborg. Vår kund Stenastiftelsen har genom en stor donation på 21 miljoner kronor möjliggjort uppbyggnaden av detta 1 000 kvadratmeter stora testlabb för digitalisering. Invigningen var högtidlig med besök från bland andra näringsministern Mikael Damberg. Den nya tekniken visades upp med alltifrån robotar som delade ut goodiebags till demonstration av VR-glasögon. Läs mer om invigningen här. Vi samarbetade med Chalmers kommunikationsavdelning och flera medier rapporterade från invigningen, se bland annat inslaget i TV4 och artikeln i Dagens Industri.

Stenastiftelsens ordförande Madeleine Olsson Eriksson tillsammans med näringsministern Mikael Damberg.

Från vänster: Åsa Fasth-Berglund, docent Chalmers, Madeleine Olsson Eriksson, ordförande Stenastiftelsen, Stefan Bengtsson, rektor och vd för Chalmers, Johan Stahre, professor Chalmers, Mikael Damberg, närings- och innovationsminister och Doris Schröcker, strategiansvarig Research and Innovation vid EU-kommissionen.

En film från invigningen:

Skådespelarbesök
Samma dag hade vi ytterligare ett uppdrag för Stenastiftelsen. Högskolan för Scen och Musik i Göteborg hade med stöd från stiftelsen bjudit in skådespelaren David Dencik för att under tre dagar hålla workshops för skådespelarstudenterna. Under kvällen höll han också ett föredrag, ett s k Artist Talk dit även allmänheten bjöds in samt filmstudenter vid Akademin Valand. Det var ett mycket uppskattat föredrag och salen var fullsatt till sista plats. David Dencik har spelat många stora roller och hade intressanta insikter att dela med sig av. Här finns en intervju med David inför hans besök i Göteborg.

Workshop med politiker
En stor del av vår tid under maj har också gått åt till att förbereda en workshop med politiker för vår kund Tre Stiftelser som driver fyra äldreboenden i Göteborg. Workshopen gick av stapeln förra veckan och det blev väldigt lyckat. Tre Stiftelsers VD Monica Berglund har med sin långa erfarenhet och kloka insikter mycket att säga om äldreomsorgen. Vi bjöd in en politiker från varje riksdagsparti med målsättningen att lyfta frågor som ekonomi, utbildning, boende och ledarskap inom äldreomsorgen. Alla politiker, till största delen kommunalråd från Göteborg, diskuterade flitigt och hade intressanta inspel på alla områden. Hasse Andersson från Sveriges Radio P4 var på plats och intervjuade Monica om bakgrunden till workshopen, lyssna på hela inslaget här (börjar 2:41:40).


Nu är juni här och en dryg månad kvar tills vi tar lite semester. Innan dess har vi mycket att göra, löpande arbete med pressmeddelanden och sociala medier med mera, men också förberedelser inför större projekt till hösten.

Foto: Magnus Gotander

Kommentarsfältet är stängt