Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

4 mar 2013

En osmaklig krogrecension


Det var nog många som satte take away-kaffet i halsen på väg till jobbet i fredags. Metros Göteborgsupplaga innehöll i vanlig ordning en krogrecension av Carl Reinholdtzon Belfrage men den här veckan en något märklig sådan.

”Ni vet hur det kan vara: man tror sig ha den perfekta flickvännen – slank, vacker och på alla sätt alert rent intellektuellt – men så träffar man hennes lillasyster och världen faller samman framför en. En ny, yngre och spänstigare kopia har uppenbarat sig.”

Nej, vi vet inte hur det kan vara men det gör tydligen CRB som i sin recension av Maharani Moor jämförde restaurangen med en annan och förklarade att han nu bytt till en yngre modell indiska. Även om CRB nämner ord som giftermål i sin text låter det mest som om han har träffat en glädjeflicka; en ung och rå snäcka som han själv uttrycker det. Men trots nyförälskelse blev betyget bara 3/5.

Det dröjde inte länge innan upprörda kommentarer spred sig i de sociala medierna då Metros fredagsläsare ansåg texten vara både rasistisk och sexistisk. Metro fick panik och reagerade genom att snabbt genom att ta bort recensionen från nätupplagan, men skadan var ju redan skedd i och med papperstidningen. Att så försöka sopa recensionen under mattan var ju ingen bra idé.

Även om nu maten på Maharani Moor verkar tillfredsställa smaklökarna blev det hela ändå rätt osmakligt. CRB’s anspelningar på sex upplevs verkligen som malplacerade. Och att göra sådana här paralleller i en krogrecension känns helt irrelevant, det är ju inte ens lite roligt.

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt