Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

2 mar 2018

En plats där alla känslorna får vara med

Hallå där Petra!

Personlig tränare och coach samt grundare av GoBaow – ett forum för barn och ungdomar där fysisk träning kombineras med kreativa aktiviteter.

Vi träffar Petra en kylig och grå torsdag i februari, hon kommer in på vårt kontor med ett leende och en energi som inte går att ta miste på. Plötsligt känns den mediokra torsdagen lite mer färgsprakande.


Du har nyligen avslutat showen Breaking free med GoBaow – 45 ungdomar på scen i en show om att bryta sig loss från känslor som håller oss tillbaka från att nå våra drömmar. Ni har jobbat stenhårt det senaste månaderna, hur känns det nu?
– Det känns fantastiskt! Vi hade en vision och ville göra något man inte sett eller upplevt förut. Vår målbild, när vi stod mitt ibland publiken i konfettiregnet som avslutade showen, besannades. Vi lyckades och det är en underbar känsla. Det var egentligen ingenting som talade för att det här skulle gå vägen för ett par månader sedan men vi gjorde det som krävdes, vi lyckades och jag är otroligt stolt. Efter mycket hårt arbete tänkte jag nu ta det lite lugnt men det blev tvärtom, nu har jag massor med nya idéer jag vill förverkliga.


Berätta mer om din bakgrund, hur föddes idén till GoBaow?
– Idén föddes egentligen redan 2011, jag jobbade då på ett gym i Göteborg och till en av min dansklasser bjöd jag in min vän Chris för att DJ:a. Det blev succé och vi kände direkt att vi hade hittat ett bra träningskoncept som vi kunde jobba vidare med. Med tiden insåg vi dock att detta var mer än bara ett träningskoncept, vi kunde använda GoBaow för att ge ungdomar en möjlighet att utvecklas som individer. Ungdomar är en målgrupp jag trivs med och som jag har märkt att jag har lätt att nå ut till. Min egen tonårstid var stökig och när jag var ung hade jag önskat att det fanns ett forum för mig där det fanns plats för alla mina känslor. Showen innehåller mycket dans och med min bakgrund som dansare vet jag att det är ett bra sätt att uttrycka sina känslor.

Var det något speciellt som fick dig att ta steget att starta GoBaow?
– Ja faktiskt, jag blir rörd när jag tänker på det men det var en tjej som gick på mina dansklasser. Hon stod alltid längst bak, sa inte mycket, men jag såg henne och fick henne att kliva fram och våga ta plats. Det är precis det som GoBaow handlar om. Samma tjej fick sedan pryda affischen till den första showen vi hade i november 2016.

Vad är det viktigaste du vill förmedla till ungdomarna?
– Jag vill skapa förutsättningar för dem att nå sina mål. Jag vill att de ska tro på sin egen förmåga och känna att de har makten att ta sig dit de vill bara de kämpar. Det är också viktigt att det är prestigelöst, det är ok att göra fel bara man testar. I en tillåtande miljö får också alla respekt för varandra och för allas olika personligheter, det skapas starka band och de växer tillsammans både som grupp och som individer.

Slutligen, vad är din dröm med GoBaow?
– Min dröm är här och nu, det som sker hela tiden. Alla utmaningar vi möter och alla hinder vi tar oss över. Varje individ jag ser att vi når och som med oss kan växa och våga. Min dröm är också att GoBaow ska bli känt som något som gör skillnad så att vi kan nå ut till fler. Sedan en dag kanske ungdomarna kan ta det vidare själv, bli sina egna förebilder. Det vore fantastiskt!

Mer om GoBaow finns att läsa här.

OTR – On the run
Förutom GoBaow jobbar Petra också som personlig tränare och coach på OTR som erbjuder hälsoprogram, kurser och träningsupplevelser för både privatpersoner och företag. Genom OTR tränar Petra bland annat boende och personal på Tre Stiftelsers äldreboenden i Göteborg.
Läs mer om verksamheten här.

Tack Petra för att vi fick intervjua dig och lycka till!

Skrivet av Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt