Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

12 aug 2014

Erik Ullenhag besöker Öppet Hus

Minister_adepter
Igår deltog vi i ett möte med integrationsminister Erik Ullenhag hos Öppet Hus i Göteborg. Såsom mentor var vi tillsammans med vår adept Valentyna inbjudna att delta i diskussioner kring möjligheter och svårigheter för invandrarungdomar att integreras i det svenska samhället.

Integrationsministern har den här veckan flyttat sitt kontor till Hjällbo i Göteborg, där han har ett digert program med möten med många olika personer, organisationer och företag. Öppet Hus ses som en framgångsrik aktör i det här sammanhanget och föranledde därmed ett besök.

Mötet med Ullenhag ägde rum på Fryshuset i Göteborg och ett tjugotal personer, bl a flera adepter och mentorer, hade samlats för att dela med sig av sina erfarenheter. Ullenhag lyssnade, deltog intresserat i diskussionerna och fick förhoppningsvis med sig många bra synpunkter.

Tiden gick fort, Ullenhag avslutade med att hylla projektet Öppet Hus och ville särskilt tacka för det ideella arbete som ligger bakom denna satsning. Han tillade också att eftersom kontakter och nätverk är så viktiga när det gäller att komma in i arbetslivet, blir föreningar som Öppet Hus ännu mer betydelsefulla initiativ.

”Det var en inspirerande eftermiddag, jag är väldigt tacksam för Öppet Hus, det var intressant att få träffa ministern och så förstås de andra adepterna som några av dem redan har lyckats få jobb. Det ger hopp för framtiden,” sammanfattade Valentyna.

Ministerbesöket i Hjällbo har blivit medialt uppmärksammat, både Göteborgs Posten och Sveriges Radio har varit på plats.

Minister_Valentyna_Birgitta

Vi har själva fokuserat på att försöka ge Valentyna möjlighet att träffa nya människor och delta i olika intressanta evenemang. Med hennes bakgrund som journalist i hemlandet Ukraina har det varit naturligt att fokusera på ”kommunikation och media”. Bl a är Valentyna sedan i våras medlem i Marknadsföreningen i Göteborg och besöker flitigt deras givande möten. Vi har tillsammans under våren besökt Dis Gasellen med presentation av ett antal intressanta företag. Och Mediedagarna var förstås ett måste. Under seglingsveckan i Marstrand var Valentyna ackrediterad som frilans och hade stor glädje av att träffa kollegor från många länder. I höst kommer Valentyna att gå med som medlem i Sveriges Kommunikatörer och synas som gästbloggare i vår egen blogg – det ser vi fram emot.

Inlagt av Birgitta och Valentyna

Kommentarsfältet är stängt