Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

21 apr 2016

Ett projekt för barnen

PR
_D3Q7179

Bild från Barngolfen 2015. Foto: Falkenbergsbild

Med glädje och stolthet kan vi berätta att vi för andra året i rad jobbar med PR för Barngolfen – Sveriges största välgörenhetsgolftävling till förmån för barnen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Under parollen glädje läker går insamlingen till att skapa en trivsammare miljö på akutmottagningen och ge sjuka barn möjlighet att få uppleva glädje och skratt, åtminstone för en stund. Ett mycket viktigt ändamål tycker vi!

Golftävlingen går av stapeln den 13 juni 2016på Hills Golf & Sports Club i Mölndal och igår skickade vi ut ett första pressmeddelande. Den största nyheten för i år är att ännu fler nu kan bidra till insamlingen, det kommer nämligen hållas kvaltävlingar på tre golfklubbar i regionen där vem som helst kan anmäla ett lag (med 3 personer) mot en avgift på 5000 kr och sedan via kvalspel ha chans att vinna en av de åtråvärda spelplatserna i Barngolfen (värde 40 000 kr). Läs hela pressmeddelandet här och är du intresserad, kontakta oss!

Att skriva pressmeddelanden, bjuda in press, ordna intervjuer och följa upp med bildhantering etc är några av de uppgifter som ingår i vårt uppdrag – ett pro bono-projekt –  som vi är mycket glada och stolta över att få göra för andra året i rad. Till vår hjälp har vi precis som förra året Malena Eklund från First PR och frilansjournalisten Mari Dahl.

IMG_1941

Carin Koch föreläser på nätverksträffen på Hard Rock Café

Igår var första nätverksträffen med några av de företag som är med och bidrar på olika sätt. Vi fick lyssna till inspirerande golfproffset Carin Koch som berättade om sina upplevelser som lagkapten för det europeiska laget i Solheim Cup 2015. En mycket intressant ”bakom kulisserna beskrivning” av förra årets rafflande tävling.

Som inspiration fram till den 13 juni kan man njuta av den här härliga filmen från 2015:

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt