Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

30 sep 2013

Facebook släpper redigeringsfunktion

Editing

Från och med nu behöver du inte längre radera ditt Facebook-inlägg och publicera det på nytt för att korrigera det. En mycket efterlängtad funktion som har efterfrågats av många!

Redigeringsfunktionen finns nu tillgänglig på facebook.com samt i Facebooks applikation för Android. Tyvärr ingår funktionen inte i den senaste applikationen för iOS men enligt en taleskvinna på Facebook kommer den även införas för alla iPhone-användare inom kort.

Hur redigerar du då ett inlägg? Detta gör du genom att klicka på nedåtpilen i det högra hörnet av ditt inlägg (se bild). Klicka på ”redigera” i rullgardinsmenyn så öppnas inläggsrutan på nytt och i denna kan du nu ändra inlägget hur du vill. När du sedan redigerat klart klickar du på knappen ”avsluta redigering” för att genomföra korrigeringen.

Redigeringsfunktion

Man kommer dock kunna se att inlägget är redigerat på grund av att Facebookanvändare inte ska bli lurade att gilla saker som de egentligen inte vill. Man ska därför ha i åtanke att alla användare kommer kunna följa förändringshistoriken och se hur inlägget såg ut från början.

Man kan också redigera en redan skriven kommentar eller bildtext. Denna möjlighet har funnits sedan länge. Hur du gör kan du läsa här!

Inlagt av Louise.

Bild: Flickr och skärmdump

 

Kommentarsfältet är stängt