Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

3 sep 2015

Fartygsdop i Savannah, Georgia

IMG_7903
Vår vardag är fylld av kontraster, såväl slott och restaurang som camping och sjöfart för att bara nämna några av de branscher där våra kunder verkar.

En av våra kunder sedan många år tillbaka är Stena Bulk och i måndags var det dags för fartygsdop. Nu det tredje fartyget, Stena Imperial i raden av totalt tio IMOIIMAX-tankers som bolaget beställt i Kina. Tidigare i år döptes Stena Impression i Singapore och Stena Image (som ägs av systerbolaget Concordia Maritime) i Guangzhou, Kina. På båda dessa dop var Birgitta på plats för att sköta kontakterna med media, koordinera intervjuer och producera material.

Fartygsdopet i måndags hölls i hamnstaden Savannah, Georgia på den amerikanska östkusten. Vi var denna gången inte själva på plats men skötte PR-arbetet på distans, bland annat skriva pressmeddelande och skicka material till journalister runt om i världen. Arrangemanget gick strålande och gudmor Kari McCormick, fru till Doug McCormick från ett av världens största energibolag Chevron, svingade champagneflaskan till applåder från publiken. Fartygsdop är något väldigt speciellt och Birgitta som har varit på ett helt gäng kan berätta om den högtidliga stämningen, stoltheten över de fantastiska fartygen och samlingen av alla olika gäster – kaptener, investerare och representanter från näringsliv och myndigheter.
IMG_7562Något som var extra kul den här gången var att den lokala TV-stationen i Savannah var på plats, filmade själva dopet och gjorde en intervju med Stena Bulks VD Erik Hånell, se klippet nedan. Andra som uppmärksammat dopet är bland andra Sjöfartstidningen, World Maritime News, Business Savannah och Lloyd’s List.
WTOC-TV: Savannah, Beaufort, SC, News, Weather
Ett väldigt roligt uppdrag som har varit ett av våra större fokus de senaste veckorna. Nu ser vi med glädje fram emot nästa dop i oktober!

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt