Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

25 feb 2010

Fjärde gången gillt för Adamo

Skvaller och rykten
I dag är det premiär för ”S” – Amelia Adamos nya skötebarn. Det är ett magasin om skvaller på hög nivå och Bonniers investering i en ny marknad. 92 sidor för 29 kronor är ett hyggligt pris för en tidskrift, som ger insikt i kändisars liv på kungafamiljnivå och i det exklusiva näringslivet.

Kronprinsessan Victoria tronar på förstasidan och vi kan bl a läsa om hur Sveriges rikaste kvinnor lever. Med de två prinsessbröllopen senare under året som garanter borde nästan första året redan kunna räknas hem.

Bonniers har investerat mellan 15 och 20 miljoner för att försäkra sig om en succé. Här ligger bl a en satsning på namnkunniga profiler som Elisabeth Tarras-Wahlberg, tidigare informationschef vid Hovet som nu blir krönikör och Beatrice Birkeldh från Expressen, som nu blir tidningens nyckelreporter. Förebild lär vara amerikanska tidksriften People.

Många kommentarer kring tidskriften handlar dock om namnet. Vad står ”S” för? De flesta associerar direkt till socialdemokraterna; en omöjlig koppling i det här sammanhanget? Bakom bokstaven ”S” finns dock en stor stjärna, så en gissning är att ”S” står för Star?! Eller kanske har Amelia en hund, som heter Sofus?

Amelia lär vara nervös den här gången. Hon har ju ett bra record i många sammanhang och har t ex lyckosamt sjösatt tre klassiker i den svenska tidskriftsvärlden. Såväl Amelia (numera 15 år), Tara och ”M” har blivit säkra kort och funnit stora och stabila läsargrupper. Fallhöjden är alltså hög.

Häromkvällen hörde jag ett kort uttalande av Amelia inför den nya lanseringen. Hennes största farhåga var att ”dom” inte skulle släppa till – d v s att kändisar på ”rätt” nivå inte är vana att vika ut sig och att det alltså kommer att saknas tillräckligt underlag att skriva om. Förutsatt att exponeringen sker inom justa ramar blir nog detta inget problem, men det återstår att se.

Personligen är jag (hittills) måttligt intresserad av skvallertidningar, men visst måste jag kolla om ”S” är något att ha. Nu går jag och köper ett ex!

Se även Dagens media: Här är Bonniers S
och Resumé: Tarras-Wahlberg till S
Frilansbloggen – S som i snackisar
Dagens Industri från tors 18 feb

Uppdatering 20100305: Nu blir det ytterligare ko: nkurrens – Aftonbladet Royal – glossigt lyxmagasin kommer första gången torsdag nästa vecka och sedan ytterligare sex ggr under våren.

Uppdatering 20100313: Första numret av S sålde mer än 50.000 ex! Det är Amelia mycket nöjd med. Förhoppningsvis håller den goda försäljningen även i fortsättningen.

Uppdatering 20100403: PrenumerantSuccé

Uppdatering 20100430:  Försäljningen dalar – nu sänks priset

Foto: Flickr
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt