Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 mar 2013

Foto som berör

Utställningen Burning Beauty med foton av David LaChapelleFotografiska i Stockholm avslutas nu i helgen. Utställningen har varit extremt välbesökt och lockar till både skratt och reflektion.

Fotot är starkt, modernt och provocerande. Ofta nakna kroppar som i miljöer ifrågasätter både vår konsumtion, religion och miljöförstöring.

David LaChapelle, född -63 är idag en av världens mest kända fotografer. Han använder alla människor oavsett kön, hudfärger, kroppstyper och åldrar och influeras av både film, konsthistoria och pornografi. Utställningen omfattar 250 verk och rymmer hela huset.

Eliten står i kö för att bli fotograferade – Madonna, David Beckham, Paris Hilton, Eminem, Britney Spears eller som nedan Michael Jackson. Några av modellerna återkommer ofta i hans verk, bland andra Amanda Lepore, mest känd för sina extrema skönhetsoperationer.

Davids idéer startar på papper och kulisserna tar lång tid att bygga – se filmen om hur foto och scen med Courtney Love kom till. Ett annat foto som berör är Cathedral (se ovan), en bild tagen i flera sekvenser då den innehåller så många modeller. Även den uppskattas ännu mer med insikten om jobbet bakom!

Alltså – väl värt ett besök i helgen!

Länk till annan blogg/recension

FB hos FOtografiska

Inlagt av gästbloggare Louise Plyhm Ståhl

Kommentarsfältet är stängt