Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 sep 2012

Frälsningsarméns välsignade vatten

Redan i våras ordnade Frälsningsarmén en ceremoni vid Nyckelbryggeriet i Älvsbyn för att välsigna en hel produktion av kolsyrat vatten. Detta vatten har under sommaren provsålts i Örnsköldsvik och som en skänk från ovan visade sig efterfrågan vara långt över förväntan. Nu planeras lansering i övriga landet men givetvis har projektet också fått viss kritik.

När man köper Frälsningsarméns fräscha vatten som Gud har skapat går 2 kr/såld flaska till organisationens sociala hjälpverksamhet. Vem som skapat resten av vattnet på jorden kan man kanske fråga sig om man nu delar denna armés religiösa tro. Det där fräscha vattnet är inget annat än ren marknadsföring, men varför inte?

Även en organisation som Frälsningsarmén behöver pengar för att kunna genomföra sin verksamhet. Att kränga vatten är ett smart och relativt billigt knep som dessutom är ett beprövat koncept. Kabbalah säljer sitt eget vatten sedan flera år tillbaka och i USA säljs Holy Drinking Water, så what´s new? Välsignat vatten är big business så varför ska Frälsningsarmén vara sämre? Huruvida vattnet verkligen är välsignat eller ej är som konsument omöjligt att avgöra, men vem bryr sig egentligen? Vem det än var som kläckte idén om det välsignade vattnet från Älvsbyn visste vad han gjorde.

År 2012 finns ett vatten för alla smaker; filtrerat genom franska alperna, med smak av tropiska Fiji, vitaminberikat och numera även med en touch av andlighet. Sedan finns det ju även kranvatten, ett miljövänligare och billigare alternativ. Men det är klart, det är inte lika kul att ta fram ett icke brandat glas med kranvatten även om det kanske är mest pure av dem alla.

Inlagt av: Josephine

Foto: Svt

Uppdatering 20120906 – Frälsis stoppar välsignat vatten

Uppdatering 20120907 – Frälsningsarmén stoppar försäljning av välsignat vatten

Kommentarsfältet är stängt