Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

7 jan 2014

Framtiden i fokus

Världen 2014Tillbaka efter ledigheten – vad passar då inte bättre än att blicka in i framtiden och reflektera över året som kommer. Vi vill därför passa på att tipsa om The World in 2014, det årliga framtidsmagasinet från The Economist, som nu för första gången ges ut på svenska.

I Världen 2014 finns spännande läsning om 2014 års stora händelser och prognoser från olika länder och branscher. Redaktören beskriver det själv inledningsvis som ”förutom ett år av sportevenemang kommer detta bli ett år av politiska chocker och ekonomiska skiften”.

Förutom ett otal intressanta inslag relaterade till olika länder och världsdelar finns t ex ”Världen i siffror” och ämnesområden som Affärer, Finans, Vetenskap och Teknik. Under rubriken Kultur finns ett lite udda inslag  om ”The original Mr Grey” om Marquis de Sade, som fortfarande chockerar oss 200 år efter sin död.

DI Dimension har bidragit med en svensk sektion där man kan läsa om utsikterna för vårt lands ekonomi, höstens riksdagsval och vårens EU-val dessförinnan. Redaktionen listar också tekniktrender som till exempel armbandet som håller koll på hur du mår och tekniska prylar som du kan prata med.

Rekommenderas!

Tidningen går att köpa via Inpress.

I samarbete med The Economist och med samma tema arrangerar även DI en konferens den 15 januari på Berns i Stockholm. Anmälan här!

 

 

Kommentarsfältet är stängt