Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

7 maj 2014

Från styrelserum till slum

Percy
Konkret och klarsynt, extremt i vissa fall men mer logiskt och självklart i andra fall. Så skulle vi sammanfatta entreprenörens och företagsledarens Percy Barneviks föreläsning på Konserthuset i Göteborg igår. En föreläsning med titeln ”Från styrelserum till slum” anordnad av Handelshögskolan och Chalmers.

Med sin långa karriär inom Europas största industrikoncerner och företag berättar han trovärdigt och inspirerande om sin syn på ledarskap och entreprenörskap. Percy är en fascinerande person som inte räds för att sticka ut hakan och dra sina resonemang till sin spets – ”jag kanske låter extrem men det är för att kunna göra skillnad och sätta ett avtryck,” säger han.

Under en dryg timme levererade han kloka ord och goda råd blandade med roliga anekdoter om allt ifrån statsministrar till stora företagsledare och programledare.

”Bäst är att ta initiativ och göra rätt, näst bäst är att ta initiativ och göra fel”
”Utgå alltid från att det är värre än vad det är i krissituationer och tala alltid sanning”
”Gå på en bra lösning istället för en perfekt lösning”
”Töm skrivbordet på obehagliga beslut”
”En hårt belastad chef är en bättre chef, för då måste man prioritera”
”Walk the talk”

Fler tips finns att läsa i hans bok Ledarskap – 200 råd.

Se också twitterfeeden med kommentarer och frågor från föreläsningen med hashtagen #percygbg

Till sist avslutade Percy med att berätta om sitt ”sista och viktigaste” uppdrag – sitt engagemang för organisationen Hand in Hand. En organisation som på ett helt otroligt sätt bekämpar fattigdomen i världen genom att skapa företag och jobb. Utsatta kvinnor, som får utbildning och träning i entreprenörskap ges möjligheten att arbeta sig till bättre levnadsvillkor för sig själva och för sin familj.

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt