Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

26 aug 2015

Full fart

PR

time-273857_1280
Hösten är en tid för nystart och för oss har dessa första veckor verkligen dragit igång med full fart. För många av våra kunder händer det mycket spännande saker de kommande månaderna. Redan nästa vecka är det dags för årets tredje fartygsdop, denna gången är det Stena Bulk som döper Stena Imperial i Savannah, USA. Förberedelserna pågår för fullt med bl a journalistkontakter, skrivning av pressreleaser och planering för upplägg i sociala medier. Ett, som alltid, lika roligt och intensivt uppdrag.

Vi har också träffat vår, sedan i våras, nya kund First Camp – campingkedjan som trots den blöta sommaren har visat goda resultat och som har stora planer inför nästa säsong. Gunnebo är en annan av våra kunder som också haft en rekordbra säsong där publiken strömmat till utomhusteatern i ur och skur. Det kan vi verkligen förstå då vi innan semestern fick möjlighet att se årets föreställning Charley’s tant – Jan Malmsjö och Claes Malmberg är verkligen en duo i toppklass och vi skrattade gott! I media skrevs det också vitt och brett om ”Sommarteatern – regn: 1-0” då det generellt sett varit en bra sommar för den här typen av underhållning.

Ett annan relativt nytt uppdrag hos oss är Chalmers Rendezvous Avancez. Det är PR kring ett nytt möteskoncept där representanter från industri och näringsliv möter forskare från akademin (Chalmers) i gemensamma diskussioner kring ett specifikt tema – vid detta premiärmöte handlar det om ”Vatten”. Mötesdagen i oktober närmar sig och enligt en pressrelease konstaterade vi nyligen med glädje att responsen varit stor (31 augusti är förresten sista dagen att lämna in frågor man vill diskutera).

Vi har också under dessa första veckor efter semestern arbetat med vår kund Concordia Maritime, som vi har löpande PR-ansvar för + en del IR. Nyligen presenterades halvårsrapporten vilket innebar bl a telefonkonferens och sedan flera efterföljande intervjuer med VD:n Kim Ullman. Börsnoterade kunder är alltid  extra intressanta att arbeta med!

Hösten har alltså kickat igång på allvar och mycket roligt väntar! Följ vår vardag på bloggen, men också via Facebook och Instagram (@plyhmpr).

Birgitta & Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt