Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

12 okt 2012

Gangnam Style

På bara några månader har låten ”Gangnam style” av den sydkoreanska rapparen PSY blivit omåttligt populär i hela världen och är den mest sedda K-pop videon på Youtube någonsin. I skrivande stund har musikvideon över 419 miljoner visningar på Youtube och Gangnam-dansen dansas nu världen över.

Lördagen den 22:a september var det exempelvis en Flashmob som dansade till Gangam Style Plattan i Stockholm. Det finns också t.o.m. en svensk sida som bara handlar om Gangnam Style på olika sätt, du kan exempelvis se parodier på låten och lära dig hur du dansar Gangnam Style-dansen.

Själva begreppet ”Gangnam Style” är ett koreanskt uttryck som hänvisar till en lyxig livsstil som är associerad med det rika och trendiga området Gangnam-gu i den Sydkoreanska huvudstaden Seoul. Man talar också om ”gangnam style” som en livsstil eller ett personlighetsdrag och det finns test som du kan göra för att få reda på hur ”gangnam stylig” du är.

Att låten, dansen och begreppet blivit omåttligt populär är det ingen tvekan om men hur kommer det sig att den fått sådan enorm spridning? Är det kanske den medryckande musiken, dansen eller den speciella humorn? Vad tror du?

Här kan du lära dig Gangnam Style-dansen:

Svt Play

PSY visar Britney Spears hur man dansar

Inlagt av Louise

Kommentarsfältet är stängt