Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 okt 2013

Genom isiga vatten

PR

Stena_Polaris_P-max

 
Just nu befinner sig tankfartyget Stena Polaris på resa i Nordostpassagen på väg mellan ryska hamnen Ust Luga i Finska Viken till sydkoreanska Yosu.

Ombord finns bl a Patrik, till vardags anställd hos Stena Bulk, nu ”vår man” ombord. Uppgiften är att dokumentera med dagligt bloggande, foto och film. Och det gör han med den äran – vi får verkligen komma nära det vardagliga livet till sjöss.

Idag sänds dessutom den första av fyra podcasts – den handlar om ”Människan ombord” och vi får höra en intervju med kaptenen, om beredskap för det oväntade och hur livet levs ombord med rutiner, träning och vad kocken lagar till middag.

Den arktiska issjöfarten är högst aktuell av flera skäl, inte minst ur miljösynvinkel. Det krävs teknik, kunskap och erfarenhet för att ta sig inom de här vattnen på ett bra sätt. Det vill Stena visa att man besitter. Följ Stena Polaris och Patrik under färden!

Vår del i det hela är att vara generellt PR-ansvariga och därmed även jobba med kontakterna med såväl nationell som internationell media. Ett spännande och lärorikt uppdrag!

Foto: Stena Bulk

Inlagt av Birgitta Plyhm

Stena_Polaris_PMAX_Ship

 

Kommentarsfältet är stängt