Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

30 aug 2017

Glädje läker! – Ett uppdrag för de sjuka barnen

Bild på alla deltagare i Barngolfen 2017. Foto: Falkenbergsbild

För tredje året i rad hade vi den stora äran att ansvara för PR-arbetet under fantastiska Barngolfen, Sveriges största välgörenhetsgolftävling till förmån för barnen på Drottning Silvias barn-och ungdomssjukhus. Insamlade medel går bl a till att skapa en trivsammare miljö på akutmottagningen och ge sjuka barn möjlighet att uppleva glädje och skratt, åtminstone för en stund. Ett mycket fint ändamål!

Vi känner både stolthet och glädje när vi nu avslutar vårt engagemang för detta projekt. För oss har det varit ett mycket viktigt uppdrag på många sätt där vi lagt mycket kraft och energi. I år blev insamlingsbeloppet drygt 2 miljoner kronor, medel som vi hoppas kommer att vara till glädje för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus under hela året.

I det här uppdraget, som genomfördes helt utan ekonomisk ersättning för vår del, jobbade vi tillsammans med Malena Eklund och Elin Thörnblad från First PR. Vi hade tillsammans det totala PR-ansvaret för Barngolfen under tävlingsdagen, men inledde arbetet på övergripande nivå redan under förvåren. Eftersom detta var tredje gången var vi väl införstådda med vad som förväntades och det underlättade förstås vårt arbete.

Det mediala intresset blev stort. Under tävlingsdagen besökte flera journalister Hills Golf & Sports Club där tävlingen ägde rum. Resultatet blev två radiointervjuer och ett stort antal artiklar såväl print som digitalt. Även före tävlingsdagen var det gott om publicitet och dessutom flera sändningstillfällen i Mix Megapol. Vi kan konstatera att vi är mycket nöjda med PR-resultatet, som kan omvandlas till ett totalt PR-värde motsvarande ca 15.800.000 kronor.

Slutligen är vi väldigt tacksamma och glada över ett fantastiskt samarbete med så många trevliga och engagerade människor; bl a Pernilla Warberg, Jenny Jernberg, Christina Backman, fotograferna Glenn T Unger, Robert Boman, Magnus Rönnkvist, Lars Ardarve och Tobias Sannerstig, samt filmteamet från Rhea Produktion, all personal på Hills Golf & Sports Club och så förstås alla kändisar, golfproffs och sponsorer som vi haft kontakt med!

Vi säger TACK för oss och önskar LYCKA TILL i fortsättningen!

Titta gärna på denna film om hur  stor skillnad Barngolfen gör på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Iinitiativtagaren Lasse Kronér och fyra andra som varit med i många år berättar:
https://www.facebook.com/Barnsjukhuset/?ref=ts&fref=ts 

Ta också gärna del av ett urval av den fina publiciteten om Barngolfen här:

12 juni           Mölndals-Posten – ”Det är ett break i vardagen”

http://molndalsposten.se/nyheter/det-ar-ett-break-i-vardagen/

 

12 juni           GP – ”Här golfar kändisarna för välgörenhet”

http://www.gp.se/sport/här-golfar-kändisarna-för-välgörenhet-1.4361038

 

12 juni           GP – ”Barnens läkande tid ska bli så bra som möjligt”

http://www.gp.se/sport/barnens-läkande-tid-ska-bli-så-bra-som-möjligt-1.4359585

 

19 juni           Svensk golf – ”Barngolfen samlade in två miljoner kronor”

http://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20170619/barngolfen-samlade-in-tva-    miljoner-kronor/

 

20 juni           Lifestyle Magazine – ”Barngolfen 2017”

http://lifestylegolfmagazine.se/barngolfen-2017/

 

12 juni         Sveriges Radio P4 Göteborg

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6715535

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarsfältet är stängt