Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

30 nov 2016

Glenn och Bertil – ikoner från skilda världar

Den gångna veckan hade vi genom våra kunduppdrag nöjet att träffa två ikoner. Från två helt olika världar. Men båda fascinerande människor var och en på sitt sätt.

I strålande solsken mötte vi i tisdags Glenn Hysén utanför entrén hos Tre Stiftelsers äldreboende Änggårdsbacken. Den numera pensionerade, men fortfarande omåttligt populäre blåvite fotbollsbacken från Götet hade fått en inbjudan från personalen att besöka Marianne på Änggårdsbacken i Göteborg. För Marianne var detta en dröm som gick i uppfyllelse och det var ett känslosamt möte när Glenn dök upp med en jättefin blomsterbukett. Marianne har en bakgrund som hårfrisörska med egen salong i Partille, men ett stort engagemang hela livet har också varit Blåvitt och då med Glenn som största idol. På äldreboendet var det många som ville hälsa på Glenn och det var många entusiaster, som fick tillfälle att byta några ord. Sedan var det dags för kaffe och tårtor fint dekorerade som fotbollar och hela avdelningen med personal var med och fikade. Det var en härlig stämning med många glada skratt och en minnesvärd dag – speciellt för Marianne förstås – men även Glenn såg väldigt glad och nöjd ut.
Läs Glenns krönika efter besöket här och artikeln i GP här.

img_2749
img_2751
img_2752

img_3746

Bo Jarland och Bertil Vallien

Dagen därpå hade vi även förmånen att träffa den internationellt välkände och karismatiske glaskonstnären Bertil Vallien, direkt hemkommen från Chicago och en lyckad utställning av hans spektakulära ”One million dollar boat”. Med anledning av anrika glas- och inredningsaffären Josephssons 150-årsjubileum arrangeras en fantastisk utställning med ett drygt sextiotal av Bertil Valliens verk på stilrena Galleri Thomassens i Göteborg. Vi lyssnade in en intervju med Bertil, som visade sig vara en storyteller av högsta rang. Det var såväl intressanta som dråpliga och spännande historier – elegant och inlevelsefullt berättade. I sin långa karriär som konstnär och formgivare har Bertil förstås följt glasrikets upp- och nedgångar på nära håll. Glädjande nog konstaterade han nu att den svenska glasindustrin högst troligt går en positiv utveckling till mötes de närmaste åren. Kvällen avslutades med en välbesökt VIP-vernissage där de många entusiasterna minglade och då Bertil fick många välförtjänta positiva omdömen.  Utställningen står kvar tom 14 december. Unna dig trots julbrådskan ett besök i det fina galleriet på Götabergsgatan!
Hör radioinslaget när Bo Jarland, Josephssons VD och Bertil Vallien besökte P4 Göteborg här (intervjun börjar ca 1:05:30 in i klippet).
img_3740

img_3742

img_3736
img_2770

Text: Birgitta Plyhm 

Kommentarsfältet är stängt