Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

23 feb 2010

Gratis flygresa på spel

easyJet

EasyJet tar hjälp av de sociala medierna och startar en grupp på Facebook; När tar SAS pengar slut? Gratis flyg med easyJet till den som gissar rätt! Så här beskrivs gruppens innehåll:

”Det var mindre än ett år sedan SAS senast tog in sex miljarder i en nyemission. Nu är det dags igen – SAS vill ha 5 miljarder till!  EasyJet tror att det bara är en tidsfråga innan SAS kommer tillbaka till pappa staten och vill ha ännu mer pengar. Frågan är exakt när? Om du kan gissa det så kan du vinna ett års fria resor med EasyJet för två! Allt du behöver göra är att skriva vilken dag, månad och år som SAS går ut och ber om pengar nästa gång.”

Oliver Aust,  kommunikationsdirektör på easyJet, menar att SAS är skyldiga svenska skattebetalarna pengar som de ska betala tillbaka. Till Dagens Media säger han:

– Vi kommer i veckan att skriva ett brev till EU-kommissionen där vi påvisar att det SAS håller på med är emot svensk lagstandard. De får tjäna sina egna pengar som alla andra flygbolag, inte leva på skattebetalarnas pengar.

Än har facebookgruppen bara 143 medlemmar men har man tur i spel kan det ju löna sig att dra till med en gissning. Vem tackar nej till gratis flygresor i ett år? Fast med tanke på mina egna erfarenheter av lågprisflyg och deras ibland undermåliga kundservice finns det ju en risk att kampanjens vinnare bokar sina följande resor hos SAS.

SAS har hittills inte kommenterat EasyJet’s kampanj.

Läs även SvD Näringsliv: Tror ni att SAS pengar tar slut?
och GP Ekonomi: Lågprisflyget amäler SAS-emissionen

Foto: Flickr
Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt