Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 sep 2014

Grattis Jonas von Essen – svensk minnesmästare igen

PR

Idriz Zogaj, Joachim Andersson, Jonas von Essen, Yanjaa Altantuya

Att minnas 380 siffror upplästa med en sekunds mellanrum under drygt 6 minuter – är det möjligt? Jo då, Jonas von Essen klarade det och slog samtidigt världsrekord när SM i Minne 2014 ägde rum i helgen.

För sjätte gången i Göteborg, denna gång på nyrenoverade Stadsbiblioteket tävlade i helgen ett tjugotal minnesatleter i tio olika grenar om titeln Sveriges bästa minne. För tredje året i rad avgick Jonas med segern och slog alltså samtidigt ett nytt världsrekord. Tvåa kom Yanjaa Altantuya, som i grenen ”namn” mindes hela 66 namn på fem minuter, ett svenskt rekord. På juniorsidan blev Hedvig Isacson, bara 14 år bäst när hon mindes 30 ord i rätt ordning på fem minuter.

Vi säger också grattis till Idriz Zogaj, ordförande för Svenska Minnesförbundet och den person som tog minnessporten till Sverige. Idriz dröm är att minnesträning ska bli ett ämne på skolschemat för alla barn och ungdomar. Verkligen något att sikta på!

För oss som jobbat med PR för Svenska Minnesförbundet och SM i Minne sedan starten för sex år sedan är detta en ovanligt trevlig och tacksam uppgift. Media visar alltid ett enormt intresse och exponeringen i alla kanaler är fantastisk. Här följer några exempel:

 

Inlagt av: Birgitta Plyhm

Foto: Valton Ҫoҫaj

 

 

 

Kommentarsfältet är stängt