Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

6 sep 2013

Guldfrukost och Konvent Framtid hos Marknadsföreningen i Göteborg

Guldfrukost

 

 

 

 

 

 

Idag anordnade Marknadsföreningen i Göteborg, MiG ett fullspäckat heldagsevent som inleddes med Guldfrukost där Årets Marknadsförare, Årets Kommunikatör och Årets Säljare 2012 korades. Alla fantastiskt inspirerande människor som verkligen brinner för sin sak! Här hittar ni alla vinnarna.

Dagen fortsatte med Konvent Framtid där ett helt gäng intressanta talare avlöste varandra och berättade med stort engagemang om sitt perspektiv på PR och marknadsföring, kommunikation, ledarskap samt utveckling och hållbarhet.

Colin Moon var först ut och presenterades som en av Skandinaviens mest efterfrågade föreläsare – en beskrivning som visade sig vara väl förståelig. Med en stor portion humor delade Colin med sig av erfarenheter och kunskap kring internationell kommunikation. På ett mycket klarsynt och roligt sätt belyste han kulturella skillnader och när han talade om Sverige och exempelvis vårt behov av planering liksom vår överdrivna mängd möten var igenkänningsfaktorn stor.

Därefter fortsatte Christina Hogan med ett mycket intressant föredrag om virtuellt ledarskap. Christina gav sin syn på hur man skapar ett bra och välfungerande virtuellt team med personer som man inte har möjlighet att träffa face to face. Hon tipsade om nya arbetsmetoder och kreativa lösningar för att skapa kontakt och engagera, exempelvis att skicka ut en virtuell high five för att uppmärksamma någon som gjort ett bra jobb.

Andra talare var bland annat Peter Ingman från My NewsDesk som pratade initierat om trender och utveckling i sättet att jobba med marknadsföring och PR samt Tone Bekkestad som på ett övertygande sätt redogjorde för klimatförändringarna och hur mycket vi som företag kan vara med att påverka genom enkla metoder.

Efter heldagen med Guldfrukost och Konvent Framtid är vi fulla med inspiration och möjligheterna känns oändliga. Vilket bra sätt att starta en ny och spännande höst!

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt