Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

24 okt 2013

Handelskammardagen i Borås

handelskammardagen

Igår samlades drygt 160 förväntansfulla personer från det västsvenska näringslivet på Grand Hotell i Borås för att delta i Handelskammardagen. En dag som anordnades av Västsvenska Handelskammaren med syfte att skapa en mötesplats för att diskutera regionen och företagens framtid.

Johan Trouvé, välkänd och vältalig VD för Västsvenska Handelskammaren, inledde dagen med att prata om framtiden och möjligheterna hur Västsveriges två största städer ska få bättre nytta av varandra.

Ordet gick sedan till ett gäng inspirerande talare som fick presentera sina framgångsrika projekt och företag. En av dessa var Christian Forsström från Fristad Plast AB – en storyteller av stora mått! Han tog oss med på en berättelse om hur vi i överraskande många vardagliga situationer stöter på någon av de 100 miljoner plastprodukter, som kommer från Fristad Plast. Sedan fick vi höra om farfar Evert, som 1916 trillade av ett fartyg och föll sju meter rakt ner i Stilla Havet. Som tur var slutade historien lyckligt och han räddades. Vad Evert inte visste då var att hans barnbarn, Christian med bror Niclas skulle komma att starta produktion av livbojar på  familjeföretaget, bojar som nu räddar ett liv per månad i Sverige.

En annan spännande talare var Farid Nolen som tillsammans med Ilma Caprnja presenterade projektet Mathivation – ett projekt som syftar till att få fler ungdomar intresserade av matte och själva bli inkluderade i undervisningen.

Efter mingel och kaffe fortsatte dagen med diskussioner i grupper. Samtalen inleddes med inspirationsföreläsningar av affärsutvecklaren Martin Börjesson och entreprenören Paul Frankenius. Föreläsningar som väckte många tankar och gav upphov till långa diskussioner om utveckling av nya affärsmodeller och möjligheter till en större arbetsmarknad, där Borås och Göteborg förhoppningsvis inom en snar framtid knyts samman på ett framgångsrikt sätt.

Kvällen avslutades med en matbit och ett intensivt minglande. Vi bad dagens arrangör, Marcus Holhammar, ansvarig för Handelskammarens verksamhet i Sjuhärad om en sammanfattning av dagen. Marcus var glad över det stora engagemanget och den fantastiska uppslutningen. Det är ju viktiga frågor som diskuteras – för både Borås och Göteborg. Tillsammans har vi verkligen möjlighet att bli en region att räkna med i många sammanhang.

Inlagt av Birgitta och Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt