Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

27 sep 2013

Homosexuella kan köpa annan pasta

Kärlek på Italienska? Inte för alla, enligt bolagets ordförande Guido Barilla.Yes, så resonerar en av ägarna till populära pastatillverkaren Barilla. Uttalandet har givetvis väckt starka reaktioner.

”Vi kommer aldrig att ha med någon homosexuell familj i vår reklam eftersom vi gillar den traditionella familjen. Och om homosexuella inte gillar det kan de alltid äta pasta från någon annan tillverkare. Alla är fria att göra vad de vill.”

Jovisst, alla är fria att göra vad de vill men alla bör också respektera varandra. Detta verkade Guido Barilla ha kommit fram till lite senare då han bad om ursäkt på företagets Facebooksida:

”Jag ber om ursäkt om mitt uttalande ledde till missförstånd, kontroverser eller förolämpade någon. Jag respekterar homosexuella personer och allas frihet att uttrycka sig. Jag respekterar också samkönade äktenskap.”

Hbt-rörelsen i Italien har dock redan bojkottat Barilla och flera länder lär göra detsamma. Guido förklarar att han respekterar homosexuella (han tycker till och med att de har rätt att göra vad de vill utan att störa andra!) men menar att Barillas marknadsföring vänder sig till den ”klassiska” familjen. Trist, omodernt och minst sagt vågat.

Som det stod på Twitter: “Yet another reason to go low carb!”

Foto: Barilla

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt