Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

6 okt 2015

Hur ska Göteborg se ut för att klara regn och översvämningar?

Chalmerska huset
Det är en av frågeställningarna som ställs när det nu på torsdag är premiär för Chalmers nya mötesforum Rendezvous Avancez. Ett projekt vi har förmånen att arbeta med sedan i våras.

Idén är att sammanföra företag, myndigheter och organisationer med forskarteam från Chalmers. Tillsammans ska man fånga upp centrala frågor, utmaningar och idéer för att möta viktiga samhällsutmaningar inom hållbar utveckling. Mötesplatsen har skapats genom samarbete mellan olika delar av Chalmers och Johanneberg Science Park. Engagerade parter inom Chalmers är styrkeområde SamhällsbyggnadChalmers Professional EducationChalmers innovationskontor och Chalmers industriteknik.

Under fyra månader har företag, kommuner, länsstyrelse och andra myndigheter kunnat skicka in frågor på temat vatten. Ett tema som väckt stort intresse och antalet inskickade frågor i premiäromgången har överträffat förväntningarna. På torsdag är det så äntligen dags, då får frågeställarna träffa pålästa forskare för fokuserade samtal kring de 15 initierade frågorna. Mötet hålls i Chalmersska huset och här finns mer information om dagen.

Vår del har varit att stödja organisationen bakom projekt Rendezvous Avancez i både den interna och externa kommunikationsprocessen. Bland annat har vi genomfört en workshop med involverade parter och därmed bidragit till att strukturera och utkristallisera de viktigaste budskapen och uttryckssätten för det fortsatta arbetet. Vi har också utformat pressinformation och identifierat lämpliga mediekontakter. För oss har detta varit ett lite annorlunda projekt än vad vi är vana vid – men det har varit väldigt roligt och utvecklande och vi ser fram emot fortsatt samarbete.

Inlagt av: Ann-Sofie
Bild: Chalmersska huset

 

Kommentarsfältet är stängt