Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

18 dec 2015

Hurra för årets alla kulturstipendiater

PR
Stenaatiftelsens kulturstpensdiater 2015 (Fotograf Magnus Gotander, Bilduppdraget)

Stenastiftelsens kulturstipendiater 2015 (Fotograf Magnus Gotander, Bilduppdraget)

Året börjar närma sig sitt slut och för vår del betyder det bl a att vi just avverkat stipendieutdelningen för Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur. Första fredagen i december varje år delar Stenastiftelsen ut stipendier till västsvenska kulturpersonligheter och vi har sedan nio år tillbaka haft förmånen att arbeta med detta evenemang, som tveklöst är ett av årets roligaste uppdrag!

Vårt uppdrag går bl a ut på att skriva pressreleaser, identifiera möjlig publicitet, hantera mediekontakter och samarbeta med fotograf och filmare under de olika momenten. I år var dessutom första året då stiftelsen var aktiva i sociala medier och vi uppdaterade deras Twitter löpande.

Årets kulturstipendiater, som vardera fick ett stipendium på 150.000 kronor var textildesignern Malin Bobeck, konstnärerna Jonas Dahlberg och Andreas Eriksson, violinisten Agnes Casimir Lindholm, saxofonisten Klas Lindquist, musikalartisten David Lundqvist och honorärstipendiaten Tomas von Brömssen (Tomas kunde tyvärr inte delta vid själva stipendieutdelningen det här året, men kommer att närvara nästa år – då det också är tjugoårsjubileum).

Stenaatiftelsens kulturstpensdiater 2015, (Fotograf Magnus Gotander, Bilduppdraget)

Malin Bobeck mottar stipendiet av Madeleine Olsson Eriksson, stiftelsens ordförande. (Fotograf Magnus Gotander, Bilduppdraget)

Stipendiaterna är alltid lika fascinerande och färgstarka personer och varje år blir vi lika imponerade av deras talanger. Konstnärerna ställer årligen även ut sina verk på Göteborgs konstmuseum och så här beskriver museet själva årets utställning: ”Självlysande maneter i textil, närgångna filmningar av speldosor och monumentalt måleri där landskap krockar med materialitet.” En utställning vi varmt kan rekommendera – pågår till och med 21 februari 2016.

Mingel och förhandsvisning av utställningen i Skulpturhallen (Fotograf Magnus Gotander, Bilduppdraget)

Under fredagskvällens stipendieutdelning uppträdde dessutom de musicerande stipendiaterna. Agnes bjöd på vackert violinspel, Klas jazzade loss tillsammans med sitt tremanna-band och David framförde otroliga stycken ur både Les Misérables och Chess. Alla framträdanden filmades och kan ses i sin helhet här.

I samband med stipendieutdelningen ges en fin årsbok ut, som ger en intressant inblick i stipendiaternas vardag och berättar mer om stiftelsens övriga verksamhet. Boken finns att köpa på Göteborgs konstmuseum och kan även ses här.

Många medier skrev om stiftelsen och stipendiaterna. Agnes intervjuades av både TTELA och P4 Väst. Borås Tidning skrev om Jonas och bl a Lidköpingsnytt om Andreas. Det var även en helsida i GP och så småningom blir det sedvanligt mingelreportage i Svensk Damtidning.

Ann-Sofie_Birgitta

Även vi fångades på bild denna kväll (Fotograf Magnus Gotander, Bilduppdraget)

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt