Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

3 dec 2009

Ingenting är omöjligt på nätet

Mattias

 
Att Internet bjuder på oändliga möjligheter, framförallt när det gäller kommunikation, fick jag idag bekräftat på The Conference: Digital kommunikation och sociala medier, anordnad av nätverket Wednesday Relations i Göteborg. Lokalen var fullsatt och det var många som ville lyssna till, och diskutera, de senaste trenderna inom marknadsföring och PR. Talarlistan var imponerande:

Christopher Broxe, Business Expert Analytics, Peter Thomasson, Senior Business Consultant, SAS Institute
Marknadsstrategier och kommunikation styrda av innehåll på sociala medier

Mattias Åkerberg, Bloggare & copywriter, Please copy me / Valentin & Byhr
Twitter, bloggar, Facebook och YouTube – var ska jag börja?

Brit Stakston, Sociala medierstrateg, JMW, Johan Ununger, VD, Saltå Kvarn
Sociala medier är inte manipulation och kampanjer

Nikke Lindqvist, SEO-konsult och egenföretagare
När Google visar dina värsta kritiker

Gunilla Rudander, Statistiker, SPSS
Nya sätt att lyssna på kunderna

Lena Carlsson. VD, Kreafon Kommunikationsbyrå
Blogg, bloggpolicy och juridiska riktlinjer

Under dagen förmedlades allt från hur text mining av diskussionsforum på nätet kan användas som ett hjälpmedel i polisens arbete, till att om Facebook hade varit ett land hade det varit det fjärde största landet i världen.

Min absoluta favoritföreläsare under The Conference var Mattias Åkerberg  (bloggare och copywriter, Valentin & Byhr) som pratade om Facebook, Twitter och bloggar. Mattias liknade användandet av sociala medier vid en kommunikationsrevolution då det plötsligt känns som om alla företag ska skriva blogginlägg och twittra. I verkligheten är det dock >1% av svenska företag som är engagerade i sociala medier-världen. Men de som är det syns.

Kreafons Lena Carlsson gav många bra tips angående juridik och bloggning och Nikke Lindqvists  föredrag om PR-katastrofer och negativa sökfraser på Google fascinerade. Allt finns verkligen på nätet, allt går att få reda på; vem som pratar om ditt varumärke och med vem. Och är du inte delaktig så pratas det ännu mer!

Jag är redan övertygad om att sociala medier skapar relationer, ger oss nyheter, förser oss med en röst och helt enkelt fungerar som en kommunikationsarena. Med det kostar, fast inte i pengar, utan i tid, kunskap, engagemang och tålamod!

Länk till presentationerna på Newsdesk.

Foto: Newsdesk
Inlagt av:
Josephine

Kommentarsfältet är stängt