Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

3 dec 2014

Inspiration och karriärtips

Skärmavbild 2014-12-03 kl. 10.02.11

Bild från Siri Anderssons hemsida i jakten på Sveriges bästa chef

Efter förra veckans inspiration från alla entreprenörer och företagare på Dagens Industris Gasellgala vill vi uppmärksamma några bra karriärstips.

Ett projekt vi gillar är Siri Anderssons jakt på att hitta Sveriges bästa chef. I oktober lade hon upp hemsidan sverigesbastachef.se och idén fick snabbt mycket uppmärksamhet. På hemsidan ställde hon frågan om besökaren var den chef hon sökte och bad dem då scrolla ner för mer information om hennes profil. På bara några dagar fick hon 200 000 besökare på hemsidan, 3000 förslag och gick sedan på 27 intervjuer. Valet föll till slut på kommunikationsbyrån Springtime och hon utsåg Erik Boltjes till Sveriges bästa chef. Siri hittade verkligen nya kreativa vägar för jobbsökande, ett nytänkande initiativ och Siri verkar vara en riktigt cool person!

Andra bra karriärstips ger Jörgen Kihlgren, karriärexpert på Ledarna i en krönika i Veckans Affärer. Han inleder med en undersökning som visar att allt fler arbetsgivare googlar sina blivande medarbetare och vilka fällor man då bör undvika när man vässar sitt digitala CV.

Tre fällor att undvika

  1. Skarva med sina erfarenheter eller fara med osanning
    – fokusera istället på vad du har åstadkommit och lyft fram dina resultat.
  2. Fel ord som beskriver din kompetens
    – fundera mer på vad orden du använder för att beskriva dig själv egentligen betyder, hitta nyanserna och plocka fram vad som är unikt med just dig.
  3. Ej uppmärksam på sin digitala närvaro
    – Lägg vikt vid din LinkedIn-profil, skapa läsvärde och låt den inte var ofullständig med saknad av kompetenser och erfarenheter, suddig profilbild eller dåligt språk etc.

Vi har tidigare skrivit om tips för att fräscha upp sitt LinkedIn-konto och hur man kan nå framgång med LinkedIn.

Inlagt av Ann-Sofie
Foto: skärmdump från sverigesbastachef.se

Kommentarsfältet är stängt