Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

14 nov 2014

Interstellar – ett spännande rymdäventyr

Skärmavbild 2014-11-14 kl. 14.48.51
Förra helgen hade filmen Interstellar premiär – en film som seglade upp på topplistorna direkt. Ett rymdäventyr om jordens undergång och om jakten på nya framtida hem på andra galaxer är kanske inte något som vanligtvis lockar. Men med fina recensioner och lite inslag av drama och romantik så blir man ändå nyfiken.

Och visst var den väl värd att se! Filmen börjar utifrån ett otäckt framtidsscenario när jordens tillgångar börjar sina och miljökatastrofer avlöser varandra. Ett gäng forskare ger sig då ut på det viktiga uppdraget att hitta en ny planet, i en ny galax där mänskligheten kan fortsätta leva. Under filmens gång ställs de inför svåra moraliska val och tiden får en stor roll, på andra galaxer blir år till bara några få minuter.

Filmen sägs till viss del vara byggd på vetenskapliga argument men har kritiserats för faktafel. Oavsett är det absolut en film värd att se. Den är spännande, uppslukande och omskakande. Miljön är storslagen, scenerna när de svävar ljudlöst i rymden gör att det blir knäpptyst i salongen och man känner sig nästan tyngdlös själv.

Interstellar är regisserad av Christopher Nolan och skådespelare är bland andra imponerande Matthew McConaughey och Anne Hathaway. Ett mycket bra tips inför helgen helt enkelt!

Inlagt av Ann-Sofie
Bild: Skärmdump från trailer 

Kommentarsfältet är stängt