Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

4 sep 2011

IQ:s kamera fångar ditt Fyllejag

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ALjj8blNQCo’]

IQ:s uppföljare till kampanjen Fyllefiltret, Iphone-appen Fyllekameran, har gjort succé. På en vecka laddade 14 000 användare ner appen, som låter ”ditt nyktra jag möta ditt berusade jag”. Ett lite pinsamt och obehagligt möte?!

Även IQ:s tidigare kampanjer har velat uppmärksamma ett beteende som kan leda till missbruk men med Fyllekameran känns det inte lika ångestladdat. Efter en helkväll på stan är det ju lätt att glömma (förtränga?) både sitt och andras handlande. Men med ett enkelt filmklipp kan man nästa dag utvärdera sitt party-jag.

-Man blir inte alltid så trevlig och attraktiv när man är berusad som man kanske tror, säger Magnus Jägerskog, VD på IQ. Vi är väl många som kan hålla med. Ladda ner appen (gratis) och bedöm själv!

Så funkar Fyllekameran:

Användaren ställer in tiden då man vill att filmen ska spelas in. När tiden är inne ljuder ett alarm och då man klickar på ok startas filminspelningen och man kan filma sig själv och sina vänner. Efter 12 timmar ljuder ytterligare ett alarm och man har möjlighet att titta på den inspelade filmen.

Kolla även in höstens hetaste appar!

Video: Youtube

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt