Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

29 sep 2009

Jag ”ska bara” köpa rosa toapapper i oktober!

http://www.cancerfonden.se/sv/Om-Cancerfonden/Press/Pressbilder/Rosa-Bandet-pressbilder/Det-rosa-bandet/

Den första oktober går startskottet för svenska Cancerfondens sjunde Rosa Bandet-kampanj. Tanken är att hela Sverige under en månad ska färgas rosa med hjälp av företag, organisationer, handlare och privatpersoner som tar ställning i kampen mot bröstcancer.

Rosa Bandet är en skickligt genomförd kampanj som jag tycker går från klarhet till klarhet varje år. Genom väl valda kanaler och samarbetspartners (Lindex, Ica, Apoteket m fl) når man fram till sin målgrupp, skapar närhet och förhoppningsvis ett ökat medvetande om var och ens eget ansvar för tidig upptäckt av bröstcancer.

Cancerfondens hemsida står att läsa att det rosa bandet i år har formgetts av Gert Wingårdh, prisbelönt arkitekt: ”På 2009 års rosa band står orden ’ska bara’ skrivna i punktskrift. Orden uttrycker det obehag många kvinnor kan känna inför bröstcancerfrågan och de ursäkter man kan hitta på för att slippa undersöka sina bröst. Att undersöka brösten är som att läsa med fingrarna, därav punktskriften. Jag hoppas att bandet kan fungera som en påminnelse om att undersöka sina bröst och gå på mammografi när man blir kallad. På så sätt kan ännu fler upptäcka och överleva bröstcancer”, säger Gert Wingårdh.

Läs mer: På Cancerfondens hemsida står att läsa hur man kan bidra till årets insamling. I Cancerfondens webshop kan man köpa sitt eget rosa band. Höjdpunkt blir Rosa Bandet-galan kommer att direktsändas i TV3 den 29 oktober.

Foto: Cancerfondens rosa band 2009, design Gert Wingårdh, foto Melker Dahlstrand
Inlagt av: Charlotte

Kommentarsfältet är stängt