Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 dec 2011

JulAppstips

Nu är det jul igen. Årets mest gnistrande högtid som uppskattas av både stora och små. Men så här dan före dan före dopparedagen kan det vara mycket att stå i. Julmat ska fixas, klappar ska köpas och tider måste passas. Vi har därför några tips på olika appar som både kan underlätta och göra din jul lite extra mysig.

För dig som ska resa bort över jul

• Om du ska ut och flyga är appen Flygtider bra att ha. Du får snabbt och enkelt koll på tider samt eventuella förseningar på både avgående och ankommande flyg i Sverige. Appen finns i App Store för 7 kr och är gratis på Appbrain för de som har en Android- telefon.

UD Resklar är en app som kan vara bra att ha när du är på resande fot. Den ger dig aktuell information och konkreta tips kring hur läget ser ut i det land som du ska åka till, var du kan få hjälp någonstans samt vilka vaccinationer du bör ta med mera. Denna app är gratis och finns både för Iphone och Android.

Tripadvisors app är också superbra att ha för dig som ska ut och resa, såväl i Sverige som utomlands. Med denna app kan du bland annat bläddra bland miljontals omdömen samt se vad som finns i närheten kring där du befinner dig. Appen är gratis och finns att ladda ner för både Iphone och Android.

För dig som är morgontrött

• I denna stressiga högtid är det också extra viktigt att vakna utvilad. ”Sleep Cycle Alarm Clock” är en magisk app som hjälper dig att vakna på rätt sida. Appen håller koll på din sömn och väcker dig när du sover som lättast. Den kostar 7 kr och finns ännu endast för Iphone (Här kan du läsa mer).

För dig som är sugen på lite filmmys i vintermörkret

Voddlers app där du får tillgång till ett stort urval av filmer och TV-shower som du kan hyra och ladda ner. Med deras offline-mode kan du även se på film när du inte har någon internetuppkoppling. Perfekt om du befinner dig på planet eller i fjällstugan. Appen är gratis och finns både i App Store och på Android Market.

SF Bio – appen där du bland annat kan se trailers för aktuella och kommande filmer. Du kan också enkelt reservera biljetter och välja din favoritplats i biosalongen. Appen är gratis och finns både för Iphone och Android.

För dig som är musikaliskt begåvad och vill spela lite jullåtar framför brasan

Ultimate Guitar- appen där du får tillgång till tusentals tabs och ackord så att du kan spela dina favoritlåtar när du vill och var du vill. Appen finns både i App Store och på Android Market och kostar cirka 20-25 kr.

För dig som vill ha lite mer julkänsla

• Med appen ”Personliga julkort” kan du smidigt göra personliga julhälsningar genom att välja en bild, skriva ett meddelande och slutligen välja ett jultema. Sedan kan du enkelt skicka dessa via MMS eller E-post. Appen kostar 7 kr och finns i App Store för Iphone.

• Med appen ”Julklappsrim” kan du få hjälp med att komma på rim till dina klappar. Genom appen får du tillgång till 250 000 julklappsrim inom olika kategorier. Perfekt om man har idétorka och behöver inspiration till roliga rim att sätta på paketen under granen.

Slutligen vill vi önska er alla en riktigt God jul!

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson.

Foto: Louise Richardson

Kommentarsfältet är stängt