Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 dec 2009

Julfrossa på nätet

 

I år känner jag att julstöket på allvar har spridit sig till nätet. Vi kan handla våra julklappar, planera och beställa julmaten, skicka våra julkort och göra våra goda julgärningar utan att avvika från datorn. Jag upptäckte häromdagen att vi till och med kan kolla in NK:s julskyltning på nätet.

E-kommersen har blivit tillgängligare. Vi är många fler som handlar på nätet nu. Sajterna, presentationerna och systemen fungerar bättre och vi har blivit tryggare med att hantera betalningsrutiner via Internet. Vi vet hur vi söker fakta, jämför priser och slutligen får paketet bekvämt levererat till närmaste Ica-butik.

Javisst, smidigt och bekvämt för jag har mycket att göra före jul. Men julen handlar för mig så mycket om tradition, dofter och känsla – något som är svårt att få med via Internet. Därför går jag gärna ut i vimlet och får i alla fall delar av mina julinköp gjorda. Hur gör du?

Här kommer några tips till dig som också har ont om tid:

Julklappar: Det är avdragsgillt för företag att köpa julklappar men inte att skänka pengar till utsatta barn. Rädda Barnens julkampanj testar nya grepp för att komma förbi detta hinder. Missa heller inte att pynta granen med Barncancerfonden i deras julkampanj. ActionAid vill att du ger bort en get. Tips hur man slår in geten medföljer:

Handelns utredningsinstitut (HUI) har utsett spikmattan till årets julklappÅrets it-julklapp sägs vara läsplattan och årets leksak heter Lego Power Miners. Årets familjespel blev spelet Ubongo. En bra julklapp till en stressad barnfamilj kanske är ett presentkort från Middagsfrid? Årets julklapp för företagare och marknadsförare skulle kunna vara Boken om sociala medier?

Om du inte vill ge dig ut bland alla andra julshoppare och svettas i butikerna – här är två sajter som tipsar om var julklapparna finns på nätet: Bra julklappstips och Jultips.nu. Även NK tipsar om klappar

Julkänsla: Kolla in britternas julfrossande tv-reklam.

Julmat: Det sägs att julmaten blir dyrare i år och julskinkan har fått sig en törn. Men ändå vill man ju inte missa den goda julmaten – lista finns här.

Julens nödvändigheter: Omröstningen om vilken pralin som ska ut från Aladdinasken splittrar svenskarna på sajten Rädda Julen. Milda har byggt Sveriges största pepparkakshus och på deras julsajt kan du få inspiration till roliga pepparkakshus och annat.

Även julmusiken tar plats med egen radiokanal

Julkort: Många skickar julkort digitalt men Posten rapporterar att vi svenskar fortfarande föredrar julkort framför sms-hälsningar.

Film från youtube.com
Inlagt av: Charlotte

Kommentarsfältet är stängt