Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

12 jun 2015

Klipp drar klick

IMCGYoutube är, efter Facebook och Google den mest besökta webbsidan i världen, så att videokommunikation är något att satsa på är ingen underdrift!

Igår morse var vi på en ovanligt inspirerande frukostföreläsning och workshop hos IMCG med deras nya videospecialist Amanda Termén , tidigare reporter på TV4. Alltid bra med ny inspiration, videokommunikation är något som intresserat oss länge och som vi definitivt kommer att jobba mer med!

”Alla kan göra det och alla kan hitta en publik”, menade Amanda och visade med exempel allt ifrån Ica-Stig till kvinnan som på DC Toy Collector visar och packar upp nya leksaker. Denna kvinna var förra året den som tjänade allra mest pengar på Youtube, över 40 miljoner kronor!

Videokommunikation kräver inte alltid påkostad produktion. En tumregel är att om det bara är tänkt att spridas i sociala flöden så räcker det definitivt med bara en mobil. Är det däremot något som ska vara mer varaktigt, på en hemsida eller i ett nyhetsbrev så bör det vara en bättre produktion.

Vi fick flera bra tips på hur man kan använda sig av videokommunikation i sitt företag, man kan t ex använda sig av storytelling och följa en anställd en dag, marknadsföra evenemang genom att intervjua arrangören alt talaren eller göra tutorials med företagets produkter eller tjänster.

Amanda bjussade också på handfasta råd att tänka på under själva filmningen. Håll alltid kameran horisontellt, hitta ett bra ljus där ljuset alltid ska vara i ryggen på den som filmar, filma aldrig mot en vit väg, hitta istället en bakgrund med djup och sist men inte minst zooma ALDRIG!

Avslutningsvis fick vi i en workshop själva prova på att filma (vi valde ju så klart att prata om ett projekt som vi jobbar väldigt mycket just nu – nämligen Barngolfen), se resultatet här:

Tack IMCG och Amanda för en mycket rolig och inspirerande morgon! För den som är intresserad går samma föreläsning också nu på måndag den 15 juni, läs mer här.

Kommentarsfältet är stängt