Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

13 okt 2009

Kultur som berör på Louisiana

Besök Louisiana!

Vackert belägna Louisiana, centrum för modern konst i Danmark, är kända för att alltid hålla hög nivå och stor bredd på sina utställningar. Louisiana strävar efter att bjuda på utställningar som fokuserar på samspelet mellan olika konstformer och även nuvarande utställningar tycker jag stämmer väl in på detta.

Vid ett besök i helgen blev jag starkt berörd av fotoutställningen ”Tro, hopp och kärlek – Jakob Holdts America”. Jakob Holdt, fotograf, författare och föreläsare, som i många år rest genom USA och på ett unikt sätt lyckats porträttera framförallt fattigdom och rasism. Hans bilder och berättelserna därtill är oerhört starka och kommunicerar vår värld ur verkligheter långt ifrån min egen. (Utställningen pågår till 7 februari 2010)

De andra temporära utställningarna i höst/vinter är ”The world is yours” och ”Framtidens arkitektur är grön!”. Utöver upplevelsen via syn och känsla vill utställningen ”The world is yours” även aktivera mig via rörelse och övriga sinnen. Det är Louisianas största samtida konstutställning på många år med 24 konstnärer från hela världen som presenterar verk som spänner över film, interaktiva installationer, ljud, skulptur, text, målning, kollage. Även spännande doftbaserade verk bjöds med avsikt att kommunicera direkt med mig.  (Utställningen pågår till 10 januari 2010)

Utställningen ”Framtidens arkitektur är grön!” fokuserar på ny arkitektur som uppfyller kravet på hållbar utveckling. En intressant, tänkvärd utställning som fått förlängt öppethållande i syfte att visas även under klimattoppmötet i Köpenhamn i december.  (Utställningen pågår till 18 december 2009)

Missa inte ett besök på Louisiana när tillfälle bjuds – här finns något för alla att betrakta, ta in och fundera över. Även för familjens minsta finns upplevelser med anknytning till kultur.

Recensioner i svensk media
http://hd.se/noje/2009/10/02/jacob-holdts-bilder-fraan/?from=rss
http://hd.se/kultur/konst/2009/10/06/se-maenniskan/
http://www.svd.se/kulturnoje/konst/artikel_3593629.svd
http://www.dn.se/kultur-noje/konstrecensioner/what-a-wonderful-world-pa-goteborgs-internationella-konstbiennal-1.949088

…och ett par danska
http://www.berlingske.dk/kultur/maerk-verden
http://www.kunsten.nu/artikler/artikel.php?louisiana+the+world+is+yours+samtidskunst

Foto: Charlotte
Inlagt av: Charlotte

Kommentarsfältet är stängt