Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

27 maj 2014

Kunglig glans på Ågrenskas 100 års-jubileum

Ågrenska 3337

Idylliskt på den grönskande lilla Amundön söder om Göteborg ligger Ågrenska – ett nationellt kompetenscentrum för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning och sällsynta diagnoser.

Igår, på dagen hundra år sedan, invigdes Ågrenska som då var ett konvalescenthem för barn med långvariga och kroniska sjukdomar.

100 års-jubileet firades storstilat under strålande sol och klarblå himmel. På plats var Ågrenskas beskyddare Drottning Silvia och även socialminister Göran Hägglund, förutom drygt 300 gäster från när och fjärran. Madeleine Olsson Eriksson, från Sten A Olssons stiftelse för Forskning och Kultur tog första spadtaget till det nya Stenhuset – ett nytt hus på ön som kommer bli ett betydelsefullt tillskott i verksamheten och som uppförs med hjälp av en donation på 50 miljoner kronor från Stena Stiftelse för Forskning och Kultur.

Ågrenska 3551


Ågrenska 3581

 

Ågrenska 3662

 

”Det är svårt att känna sig sjuk i den här miljön” sa gästande David Lega i en intervju. David som själv varit på Ågrenska som barn och som sedan sommarjobbat, föreläst och nu är politiskt ansvarig för anläggningen.

Ågrenska 3687

David är en av alla som talar gott om Ågrenska och vi är stolta och glada att ha fått förtroendet att på Stena Stiftelsens uppdrag arbeta med PR under 100 års-jubileet. Här är ett urval av erhållen publicitet:

Dagens Nyheter: Ågrenska får miljoner för sällsynta sjukdomar

Göteborgs Posten: Nytt hus för barnen på Ågrenska 

GT: Drottningen: Victoria räknade sina ”pappor”

Långt inslag i P4 (ca 2 timmar in i programmet)

Se även en trevlig film om Ågrenska 100 år

Fotograf: Magnus Gotander

Skrivet av: Ann-Sofie och Birgitta

Kommentarsfältet är stängt